SENASTE NYHETERNA

 

2019-05-08

masterclass 2019 - skills and relations

Årets MasterClass innehåller inspirerande och motiverande föreläsningar och workshops. Så detta är ett unikt tillfälle att inte bara få kunskap och idéer utan även att knyta nya kontakter med likasinnade oavsett var i ens karriär man är. Våra föreläsare är några av de bästa i sin bransch och ni kommer att få lyssna på deras livsresa och hur de förverkligade sina drömmar och visioner. I våra workshops som i år är exklusiva för våra studenter kommer ni nära inpå dessa föreläsare och få konkreta tips direkt av dem. I mån av tomma platser så kommer vi att släppa biljetter till våra föreläsningar till extern publik. Håll utkik här och på våra sociala medier.

Det handlar om relationer! …och kunskap.

 

Här nedan ser ni hur schemat ser ut.

 

 

ÅRETS FÖRELÄSARE
 

LARS WALLIN 


Lars Wallin har varit intresserad av estetisk skönhet så länge han kan komma ihåg och han har en lång och framgångsrik karriär inom fashion. Han har vunnit manga prestigefyllda priser, till exempel Best Evening Gown i Miss World 1997. Han kan till och med kalla sig kunglig hovleverantör då han har skapat klänningar till Nobelfesten åt Kronprinsessan Viktoria 2000, 2003 och 2006 och för Prinsessan Madeleine 2008. Lars har alltid betraktat smycken som en viktig del i kläddesignen och 2011 släppte han sin smyckeskollektion som följdes upp av en fashionkollektion 3 år senare. De sista åren har han jobbat på sin ready to wear-kollektion, Lars Wallin Collection och V som båda kommer att lanseras I Augusti/September 2019. 


 

JESSY HEUVELINK


Jessy Heuvelink är född i Holland och en Stockholmsbaserad fashion- och accessoar-designer med ett imponerande CV. Han arbetar med ready to wear, couture och sportswear och har arbetat för företag som Viktor & Rolf, Christian Lacroix, Adidas och svenska J.Lindeberg.

2014 ändrades det som tidigare varit hans hobby och passion till verklighet när han lanserade sitt egna accessoarmärke JH Nocturnal. 2016 startade han STUDIOHEUVELINK, en boutiquedesign studio som erbjuder en kreativ service som kombinerar passion, design och kunskap till varumärken för att kunna hjälpa dem definiera deras position och skapa en unik röst. Förutom att Jessy arbetar för många skandinaviska och internationella fashionmärken, så slipar han även på sina färdigheter och sin passion för läder, genom att skapa personliga skapelser som suddar ut gränserna mellan accessoarer och konst.


 

HANK HARDIGAN


Hank Hardigan som ingår i Reeboks Future team har fokus på ny teknologi, nyskapande och ibland bara fashion helt enkelt.

Hans karriär sträcker sig över 25 år och han har arbetat för märken såsom Calvin Klein, Ralph Lauren och han har varit designansvarig för till exempel Nautica, Palladium, Dry-shod och givetvis över hans egna märke Haha.

Han har jobbat med allt från fashion till function och han har ett unikt spektrum av kunskap i skobranschens värld.


 

HANS DAVIDSON


Hans Davidson är vd på Eton i tredje generationen. Med en stark tro på att hög kvalitet alltid vinner och att alltid göra lite mer än sina konkurrenter har Eton blivit ett av de mest lönsamma företagen i den svenska modebranschen. Idag finns Eton representerade i cirka 50 länder och är det bäst säljande skjortmärket i flera av världens mest prestigefyllda varuhus, däribland Saks Fifth Avenue i New York, Harrods i London, KaDeWe i Berlin, TSUM i Moskva samt Harvey Nichols i Hongkong.

Resan har dock inte varit spikrak och Hans Davidson kommer att berätta om företagets utmaningar och hur de bidragit till hans personliga utveckling under sina 30 år som vd på Eton. Åhörarna kommer även få höra om Etons arbete att aspirera på - och ta - positionen som nummer ett på den globala skjortmarknaden.

 

Sedan starten 1928 var Eton helägt av medlemmar inom släkten Davidson fram till 2012, då majoritetsägandet övergick till investmentbolaget Litorina som sedermera sålde företaget vidare till Wallenbergsfärens private equity bolag EQT.