Vad tyckte du om kursen?
– Jag uppskattade kursen och dess bredd. Upplägget med att ha föreläsningar man sedan fick bygga på genom självstudier och då kunna välja det material som bäst passar ens egen yrkesroll passade mig. Det gick fint att kombinera parallellt med heltidsarbete.
Vad har du för yrkesroll/sysselsättning?
– Idag arbetar jag som inköpare av arbets och profilkläder, till hösten väntar en ny utmaning.
Vad var anledningen till att du valde att gå kursen?
– Det cirkulära tänket har sedan länge intresserat mig och jag ville gå kursen för att bredda mina kunskaper i ämnet och kunna implementera cirkulära metoder mer i mitt dagliga arbete som inköpare.
Hur skall du använda dina kunskaper?
– Att tänka cirkulärt är framtid vilken bransch man än verkar inom och jag kommer mer än tidigare planera för produkternas livscykel redan från start. Det kommer också att bli en nödvändighet för oss alla att ställa om p g a EU:s kommande lagkrav och för att möta de globala målen.
Vem rekommenderar du att gå kursen?
– Alla inom textilbranschen! Nu ser jag fram emot uppföljning med kursen; Hållbar textil produktion – som möter lagstiftning och de globala målen.
Om kursen Cirkulär Design 20 YH-poäng
I kursen Cirkulär Design 20 YH-poäng läser du på halvfart, helt digitalt i egen takt under 8 veckor.
Du får kunskap om hur man ökar en produkts livslängd genom att låta den förändras med konsumentens behov, att möjliggöra återvinning av textilen i produktens slutskede, användande av monomaterial, modulär design och lagningsmöjligheter. Kursen berör även gällande och kommande lagkrav och andra incitament för cirkulär design. Kursen riktar sig främst till dig som arbetar med produktframtagning, produktionskedjan, kundanalys samt med helhetsbilden för företaget. Kunskapen och kompetensen är viktig för yrkesroller i branschen, såsom designers, inköpare, kvalitets- och hållbarhetsansvariga, sourcing, och ledningsgrupp.
Läs mer och ansök här senast 13 augusti. Nästa omgång startar 4 september.