MASTERCLASS 2019 - SKILLS AND RELATIONS 21-23 maj

Årets MasterClass innehåller inspirerande och motiverande föreläsningar och workshops. Så detta är ett unikt tillfälle att inte bara få kunskap och idéer utan även att knyta nya kontakter med likasinnade oavsett var i ens karriär man är. Våra föreläsare är några av de bästa i sin bransch och ni kommer att få lyssna på deras livsresa och hur de förverkligade sina drömmar och visioner. I våra workshops som i år är exklusiva för våra studenter kommer ni nära inpå dessa föreläsare och få konkreta tips direkt av dem. 

 Det handlar om relationer! …och kunskap.

 

Här nedan ser ni hur schemat ser ut.

information om passen

Reebok föreläsning 21 maj 09.00-12.00

Hank Hardigan, som ingår i Reeboks framtidsteam berättar dels om hur hans 25-åriga karriär har sett ut, där han bland annat har arbetat för Calvin Klein, Ralph Lauren, Nautica, Palladium, Dry-shod och sitt eget märke Haha. Han kommer även prata om hur de arbetar på Reebok med nya teknologiska plattformar och tankesätt, hur en vanlig dag ser ut och ger inspirerande tips om vad man kan tänka på inom skodesignbranschen.

 

Reebok workshop 21 maj 13.30-17.00

ÄR DET EN SKO ELLER SKULPTUR? - Hank Hardigan, från Reebok Future team håller workshop om skor. En bransch han har varit verksam i över 25 år och har arbetat för bland annat Calvin Klein, Ralph Lauren, Nautica, Palladium, Dry-shod och sitt eget märke Haha. Exklusivt för våra studenter.

 

Jessy Heuvelink föreläsning 22 maj 09.00-10.30

Jesse Heuvelink, grundare och ägare av JH NOCTURNAL föreläser om hur hans resa har varit från att ha design som en hobby till att ha jobbat med bland annat J.Lindeberg, Adidas, Christian Lacroix med mera.

 

Lars Wallin – intervju 22 maj 11.00-12.00

Lars Wallin samtalar med Minna om sin karriär, liv och sina visioner inom fashion. Lars Wallin har vunnit många prestigefyllda priser, t ex Best Evening Gown i Miss World 1997. Han kan även kalla sig kunglig hovleverantör då han har skapat klänningar åt Kronprinsessan Viktoria på Nobelmiddagarna 2000, 2003 och 2006 och även för prinssesan Madelaine till Nobelmiddagen 2008.

 

Jessy Heuvelink workshop 22 maj 13.30-18.00

ATT ÖPPNA SINA VYER - Workshop med Jessy Hevelink, grundare och ägare av JH NOCTURNAL.
Efter workshopen avslutas dagen med en visning och presentation av ett företagssamarbete mellan våra sportdesignstudenter i Åre och Borås Kommuns Parkering AB. Exklusivt för våra studenter.

 

Eton – 90 år, föreläsning av Hans Davidson 23 maj 09.00-10.30

Hans Davidsson, VD på Eton i tredje generationen berättar om Etons 90-åriga historia och hur deras vision om att göra de bästa skjortorna har hållit i sig sedan 1928 och Etons arbete att aspirera på - och ta - positionen som nummer ett på den globala skjortmarknaden. 

 

Eton workshop 23 maj 11.00-15.00

En workshop om remake där Jonathan Ulenuis från Eton medverkar. Exklusivt för våra studenter.

 

 

ÅRETS FÖRELÄSARE

 

LARS WALLIN 

Lars Wallin har varit intresserad av estetisk skönhet så länge han kan komma ihåg och han har en lång och framgångsrik karriär inom fashion. Han har vunnit manga prestigefyllda priser, till exempel Best Evening Gown i Miss World 1997. Han kan till och med kalla sig kunglig hovleverantör då han har skapat klänningar till Nobelfesten åt Kronprinsessan Viktoria 2000, 2003 och 2006 och för Prinsessan Madeleine 2008. Lars har alltid betraktat smycken som en viktig del i kläddesignen och 2011 släppte han sin smyckeskollektion som följdes upp av en fashionkollektion 3 år senare. De sista åren har han jobbat på sin ready to wear-kollektion, Lars Wallin Collection och V som båda kommer att lanseras I Augusti/September 2019. 


 

JESSY HEUVELINk

Jessy Heuvelink är född i Holland och en Stockholmsbaserad fashion- och accessoar-designer med ett imponerande CV. Han arbetar med ready to wear, couture och sportswear och har arbetat för företag som Viktor & Rolf, Christian Lacroix, Adidas och svenska J.Lindeberg.

2014 ändrades det som tidigare varit hans hobby och passion till verklighet när han lanserade sitt egna accessoarmärke JH Nocturnal. 2016 startade han STUDIOHEUVELINK, en boutiquedesign studio som erbjuder en kreativ service som kombinerar passion, design och kunskap till varumärken för att kunna hjälpa dem definiera deras position och skapa en unik röst. Förutom att Jessy arbetar för många skandinaviska och internationella fashionmärken, så slipar han även på sina färdigheter och sin passion för läder, genom att skapa personliga skapelser som suddar ut gränserna mellan accessoarer och konst.


 

HANK HARDIGAN

Hank Hardigan som ingår i Reeboks Future team har fokus på ny teknologi, nyskapande och ibland bara fashion helt enkelt.

Hans karriär sträcker sig över 25 år och han har arbetat för märken såsom Calvin Klein, Ralph Lauren och han har varit designansvarig för till exempel Nautica, Palladium, Dry-shod och givetvis över hans egna märke Haha.

Han har jobbat med allt från fashion till function och han har ett unikt spektrum av kunskap i skobranschens värld.


 

HANS DAVIDSON

Hans Davidson är vd på Eton i tredje generationen. Med en stark tro på att hög kvalitet alltid vinner och att alltid göra lite mer än sina konkurrenter har Eton blivit ett av de mest lönsamma företagen i den svenska modebranschen. Idag finns Eton representerade i cirka 50 länder och är det bäst säljande skjortmärket i flera av världens mest prestigefyllda varuhus, däribland Saks Fifth Avenue i New York, Harrods i London, KaDeWe i Berlin, TSUM i Moskva samt Harvey Nichols i Hongkong.

Resan har dock inte varit spikrak och Hans Davidson kommer att berätta om företagets utmaningar och hur de bidragit till hans personliga utveckling under sina 30 år som vd på Eton. Åhörarna kommer även få höra om Etons arbete att aspirera på - och ta - positionen som nummer ett på den globala skjortmarknaden.

 

Sedan starten 1928 var Eton helägt av medlemmar inom släkten Davidson fram till 2012, då majoritetsägandet övergick till investmentbolaget Litorina som sedermera sålde företaget vidare till Wallenbergsfärens private equity bolag EQT.