Om Nordiska Textilakademin

Vårt samarbete med näringslivet ger dig en textil utbildning som tar dig längre.

Nordiska Textilakademin är det gemensamma namnet för tidigare Proteko utbildning och Nordisk Designskola. Verksamhetens syfte är att på bred front erbjuda yrkesutbildningar som ger den textila kompetensen som branschen efterfrågar. Nordiska Textilakademin, som ägs av Stiftelsen Proteko, har 30 års erfarenhet av att bedriva utbildning och av att utveckla lönsamheten i den svenska textilverksamheten.

Företag i branschen är ständigt i behov av yrkeskunniga och välutbildade personer. För att lyfta textilbranschens utveckling erbjuder Nordiska Textilbranschen textila yrkesutbildningar, vilket innebär att utbilda medarbetare som kan bidra till företagens lönsamhet.

Nordiska Textilakademin har som målsättning att vara det utbildningsföretag i Sverige som tillhandahåller alla de utbildningar som den textila branschen efterfrågar. Tillsammans täcks utbildningsbehovet från design till färdig produkt. Vi tillhandahåller en mängd olika utbildningsmöjligheter inom ett antal områden; inköp, design, kvalitet, hållbarhet, sälj och CSR som några exempel. Vi genomför även kartläggning och validering av individer med textil erfarenhet och kompetens.

Våra ledord är tillgängliga, flexibla och individuella. Vi arbetar för att göra kvalificerad yrkesutbildning tillgänglig för alla. Ordet skräddarsytt är framtiden för personer som vill gå vidare inom sina yrken för att hänga med i den värld vi lever i, som ständigt förändras och som ständigt ställer nya krav. Därför är utbildningarna som vi erbjuder det skarpa sättet att gå vidare.

Vill du veta mer fakta om hur stor branschen är och hur de ser på framtiden så läser du mer här: Se hela rapporten här

Studiebesök hos Nordiska Textilakademin

Nyfiken på våra kurser och utbildningar, vårt arbetssätt och hur vardagen ser ut som student hos oss? Boka ett studiebesök! Vi tar gärna emot både grupper och privatpersoner, skolor, organisationer och företag. Mötena kan ske fysiskt eller digitalt. Allt sker naturligtvis enligt folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Beroende på era intresseområden berättar vi ingående om vår verksamhet och utbildningsutbud, behörighetskrav och antagningsprocesser för olika utbildningar och kurser. Vi visar er runt i våra lokaler och svarar på era frågor, och ni får titta in till pågående seminarier och föreläsningar med våra studenter. Har ni gott om tid anordnar vi gärna en workshop bara för er, i samband med studiebesöket.

Kontakta oss på 033-41 01 07 eller info@nordiskatextilakademin.se för att boka. Välkomna!