välkommen till NORDISKA TEXTILAKADEMIN!

Vårt samarbete med näringslivet ger dig en textil utbildning som tar dig längre. 

 

Nordiska Textilakademin är det nya gemensamma namnet för tidigare Proteko utbildning och Nordisk Designskola. Syftet är att på bred front erbjuda yrkesutbildningar som ger den textila kompetensen som branschen efterfrågar.  Stiftelsen Proteko är ägare till Nordiska Textilakademin och arbetar vidare med sitt uppdrag att utveckla textilbranschen. Nordiska Textilakademin har 30 års erfarenhet av utbildningar av att utveckla lönsamheten i den svenska textilverksamheten. 

Nordiska Textilakademin har som målsättningen att vara utbildningsföretaget i Sverige som tillgodoser alla de utbildningar som den textila branschen efterfrågar. Tillsammans täcks utbildningsbehovet från design till färdig produkt. 

Företag i branschen ropar efter yrkeskunniga och välutbildade personer. Därför vill Nordiska Textilakademin lyfta textilbranschens utveckling i Sverige samt yrkesutbildningar inom området, vilket innebär att utbilda medarbetare som kan bidra till företagens lönsamhet.

 

Nordiska Textilakademin tillhandahåller en mängd olika utbildningsmöjligheter som textilbranschen behöver inom ett antal områden; inköp, design, kvalitet, hållbarhet, sälj och CSR som några exempel. 

Våra ledord är tillgängliga, flexibla och individuella. Vi arbetar för att göra kvalificerad yrkesutbildning tillgänglig för alla. Ordet skräddarsytt är framtiden för personer som vill gå vidare inom sina yrken för att hänga med i den värld vi lever i, som ständigt förändras och som ständigt ställer nya krav. Därför är utbildningarna som vi erbjuder det skarpa sättet att gå vidare.

Textil är den tredje största näringen i Sverige med en omsättning på 300 miljarder kronor. De senaste åren har omsättningen ökat med över 15 procent varje år sedan Swedish Fashion Council (tidigare Moderådet) började mäta. Textil står för 11 procent av Sveriges totala export.

 

UTBILDNINGAR PÅ NORDISKA TEXTILAKADEMIN

Vi BEDRIVER UTBILDNING I FLERA NIVÅER.

Förutom tvååriga YH-utbildningar på heltid erbjuder vi grundläggande utbildningar på deltid, kortkurser inom textil, design och programvara samt distanskurser inom en rad relaterade ämnen.

 
YRKESUTBILDNINGAR- EN SPRÅNGBRÄDA UT I ARBETSLIVET!

Nordiska Textilakademin bedriver yrkes- och yrkeshögskoleutbildningar (YH) som förser textilbranschen med kompetent arbetskraft.

Våra utbildningar är tvååriga yrkesutbildningar med inriktning på textilbranschen - från design till sälj och inköp. Kursinnehållet är direkt anpassat till arbetsmarknadens och näringslivets behov, med ett praktiskt fokus där teori varvas med praktisk kunskap. Kombinationen av teoretiskt lärande och möjlighet att praktiskt prova sina kunskaper inom LIA och kontinuerliga företagssamarbeten under utbildningen ger de studerande stora konkurrensfördelar på vägen mot sitt arbete. Nordiska Textilakademins unika sätt att förena utbildning med skarpa projekt med näringslivet gör att studenterna får med sig alla verktyg de behöver för att vara anställningsbara och konkurrenskraftiga på en tuff arbetsmarknad. Genom Nordiska Textilakademins stora nätverk inom branschen har studenterna dessutom unika möjligheter att bygga ett starkt kontaktnät för framtiden.

Lär känna en framtida medarbetare!

En viktig del i utbildningen är Lärande I Arbete (LIA), en arbetsplats förlagd praktik där de studerande får prova på sin blivande yrkesroll. Genom att medverka som LIA-företag bidrar man till kompetensutvecklingen inom den svenska textilbranschen, samtidigt som man får ett gyllene tillfälle att testa en potentiell framtida kollega. Våra studenter har hög kompetens och de flesta har anställning redan innan eller kort tid efter avslutad utbildning.

 

Fristående utbildningar och kurser

Nordiska Textilakademins bedriver utbildning i flera nivåer. Förutom tvååriga yrkesutbildningar på heltid erbjuder vi grundläggande och påbyggnads-utbildningar på deltid, kortkurser inom textila ämnen, design och programvara samt distanskurser inom en rad relaterade ämnen. I menyn här till vänster kan du läsa mer om alla våra utbildningar. 

 

  Är du redan prenumerant av nyhetsbrevet, men vill avsluta din prenumeration? Det gör du enkelt genom att klicka på "Avsluta prenumeration" längst ner i något av utskicken, eller maila oss så hjälper vi dig: info@nordiskatextilakademin.se.