Information inför skolstarten HT 2022

Snart ses vi och tills dess följer lite praktisk information för dig som blivit antagen till våra 2åriga YH-program. Tveka inte att höra av dig till oss om du undrar över något på hej@nordiskatextilakademin.se

Skolstart
Måndagen den 29 augusti kl.10 har vi upprop  för er som börjar ert första år hos oss. Mer information kommer nu i augusti.

Undervisningstider
Schemalagd tid är måndag till fredag kl. 9–16. Lärarledd undervisning sker 3 till 4 dagar i veckan. Resterande tid är eget schemalagt arbete kopplat till de kurser du läser.

Dator
Under din tid hos oss behöver du en egen bärbar dator, Mac eller PC. Ta med din dator redan första veckan! (OBS: inte Chromebook eller läsplatta).Ni kommer att jobba i branschens vanligaste programvaror såsom; Office365, Adobe Creative Cloud programmen, till exempel; InDesign & Illustrator. Som studerande, inskriven hos Nordiska Textilakademin, får du tillgång till Office 365 under hela studietiden. Genom din ”studerandemejl”, som du får under den första veckan, har du också möjlighet att prenumerera på Adobes hela utbud. Har du inte möjlighet att skaffa egen dator, vill vi att du hör av dig före 15 augusti för ev. lånedator. Behöver du en lånedator vill vi göra dig uppmärksam på att datorn endast får användas i skolans lokaler.

Kurslitteratur
Under hösten läser du kursen ”Textil materiallära”. I denna kurs använder vi boken: Manufacturing Processes for Textile and fashion Design Professionals. Boken finns bl.a. att köpa på Borås Studentbokhandel och det är bra att du skaffar den så snart som möjligt. (ISBN: 9780500517413). Övrig kurslitteratur informerar vi om i augusti.

CSN
På CSN:s hemsida finner du oss under ”Nordiska Textilakademin”.
100 poäng/termin, totalt 400 poäng.
Termin 1: 220829–230113
Termin 2: 230116–2300602

Boende
Det brukar vanligtvis fungera bra för våra studerande att finna boende i Borås. Borås Stad informerar om studentbostäder och övriga fastighetsägare i Borås. Läs mer här ”Hitta bostad”

Uppstartsvecka med NTA studentkår!

Hej, studentkåren här med ett meddelande till dig!

Vi vill börja med att berätta att vi är otroligt taggade på att få träffa dig alldeles snart, innan dess så vill vi berätta om uppstartsveckan som vi just nu sitter och anordnar tillsammans med andra tvåor på skolan.

Vår tanke är att hålla i en fyra dagars uppstartsvecka med roliga aktiviteter för alla ettor och vi hoppas att så många som möjligt vill vara med. Vi kan lova ett par riktigt roliga, händelserika och mysiga dagar tillsammans. Du hittar upplägget på uppstartsveckan i bilden nedanför och låter det intressant kan du anmäla dig till: ntastudentkar@outlook.com med namn, efternamn, klass, möjliga allergier/specialkost och om alkohol är av intresse.

Mer detaljerad information om dagarna kommer när du väl anmält dig.

Priset för denna uppstartsveckan ligger på 300 kr och detta kan swishas till oss efter att du fått en bekräftelse på din anmälan.
Swish: 123 02 009 07 – NTA studentkår.

Sista betalningsdagen/anmälningsdagen är 14 augusti.
Njut av sommaren så ses vi i höst!

Följ oss gärna på instagram: https://www.instagram.com/ntastudentkar/

Med vänlig hälsning Studentkåren Kimberly, Alexandra och Ell