VILL DU SAMARBETA ELLER REKRYTERA?


Med vårt stora nätverk hjälper vi kontinuerligt företag med rekryteringen av nya medarbetare och vi är alltid öppna för att inleda samarbeten tillsammans med företag. Kontakta oss på info@nordiskatextilakademin.se och berätta om just dina idéer och funderingar gällande rekrytering eller samarbetsprojekt.

Vi har erfarenhet av att jobba med allt från mindre nystartade företag till stora internationella varumärken.

 

Lär känna en framtida medarbetare!
En viktig del i vår utbildning är Lärande I Arbete (LIA), en arbetsplats förlagd praktik där de studerande får prova på sin blivande yrkesroll. Genom att medverka som LIA-företag bidrar man till kompetensutvecklingen inom den svenska textilbranschen, samtidigt som man får ett gyllene tillfälle att testa en potentiell framtida kollega. Våra studenter har hög kompetens och de flesta har anställning redan innan eller kort tid efter avslutad utbildning.

 

 

ÅTERKOMMANDE SAMARBETE MED SEGER


Seger och Nordisk Designskola har haft ett återkommande samarbete i mer än 10 år. Studenterna designar delar av Segers kollektion på vårterminen och ser sina i alster som prover under påföljande höst. Så även förra året, då studenterna gjorde ett traditionsenligt besök hos Seger i Röshult för att sedan designa mössor till kollektionen 2015:

"Härligt inspirerande resultat och bra utförda presentationer! Modeller från studenterna kommer att finnas med i kollektionen 2015 som kommer ut i butik i september.”

- Susanne Segerqvist, designer och produktutvecklare på Seger


 

SKODESIGN FÖR TOMMY HILFIGER


Våren 2014 fick Nordisk Designskola det ärofyllda uppdraget att designa skor till Tommy Hilfigers höst/ vinterkollektion 2015- 2016

På Nordisk Designskola presenterade studenterna slutresultatet för produktchef Meida Damayanti och säljchef Mohamed Guissé inom produktkategorierna footwear and accessoires på Tommy Hilfiger.

De utvalda modellerna kommer att finnas på marknaden hösten/ vintern 2015-2016.

Hösten 2016 fick mode/skostudenterna en utmaning av Tommy Hilfigers designkontor i Amsterdam: gör nyutveckling och designförslag på deras bästsäljande sko för kvinnor, för säsongen spring/summer -17 samt att tolka varumärket Tommy Hilfigers guidelines för säsongen. Studenterna arbetade i sex designteam i nära samarbete med Tommy Hilfigers Head of Design/Footwear.
Hela klassen deltog i designarbetet som gjordes i grupp.


 

UPPDATERING AV NILS FASHIONS GRAFISK PROFIL


NILS Fashion kontaktade Nordisk Designskola och ville få hjälp av studenterna att uppdatera sin grafiska profil. Loggan här ovan är en del av resultatet från det projektet! Projektet handlade också om att ta fram ikonmönster, etikett- och förpackningsförslag sam förslag på designelement som särskiljer NILS från konkurrenterna.
Hela klassen deltog i designarbetet som gjordes i grupp.

Samarbetet med NILS Fashion fortsatte under höstterminen 2015. Arbetet innebar den här gången att designa mönster, skjortor och accessoarer som en del i NILS varumärkesbyggande. År 1 arbetade studenterna i grupp, den här gången var det ett individuellt arbete.

Deltog gjorde: Jennifer Liljeberg, Kristina Fandén, Natalie Frohm, Kaya Augustsson, Rebecca Eliasson, Sandra Jakobsson, Shene Ibrahim, Sevasti Michalakis, Nadja Kayani, Johanna Andersson, Sandra Villegas, Evelina Lundin, Sandra Elg, Josefina Borg, Angela Carlsson, Emma Tideman, Emelie Hansson, Sara Haglund, Jaqueline Berg, Olivia Ejervall, Isabella Hondo, Shanice Pereira, Elisabeth Nedson och Felicia Ferm.

 

DESIGNSAMARBETE MED SCOTT


Sportstudenterna i Åre fick uppdraget att göra Alpin Freeride och Bike Downhill för dam. Studenterna arbetade med en referensgrupp
där samtliga har erfarenhet av såväl cykling som skidåkning, för att förbättra funktioner, passform och design för dam. Samtliga plagg framtagna utifrån de behov en kvinnlig åkare har och de påfrestningar hon möter i sitt idrottsutövande. Projektet avslutades med att studenterna på ISPO i München hade en presentation av sitt arbete för delar av SCOTT’s internationella designteam och fick mycket positiv feedback.

Deltog i arbetet gjorde: Janine Romby, Malin Ehnberg, Louise Kruuse af Verchou, Johanna Jonasson och Emma Gudmundsson.


 

NORDISK DESIGNSKOLA DESIGNAR MATCHDRÄKTER ÅT TRE KRONOR PÅ UPPDRAG AV REEBok

Sportföretaget Reebok gav Nordisk Designskolas studenter i uppdrag att ge hockeylandslagets matchdräkt en ny, uppdaterad look.

”Projektet matchade både Nordisk Designskolas och Reeboks intressen perfekt. Vi blev positivt överraskade över studenternas lösningar som låg på en väldigt hög nivå, de hade tagit originalkoncepten flera steg framåt och skapat en stark design. Jag tycker att samarbetet var väldigt lyckat och jag hoppas att vi kan genomföra fler, liknande projekt framöver.”

- Ricardo Vestuti, Senior Creative for Advanced Concepts, Reebok.


 
NORDISK DESIGNSKOLA TAR FRAM IKONEN SNOBBEN I NYA PRODUKTSAMMANHANG


Hösten 2014 fick studenterna på Nordisk Designskola det ärofulla uppdraget att skapa nya grafiska och visuella koncept kring ikonen Snobben. Projektet presenterades i form av utställningen FEAR NO ART som hade premiär på Dahlboms i Åre och som även visats upp på Stockholm Modecenter och på Textile Fashion Center i Borås.

DESIGNSAMARBETE MED SCANDIC PLAZA


Under 2015 hann Nordisk Designskola göra hela två samarbetsprojket med Scandic Plaza i Borås. Våren 2015 bad Scandic Plaza studenterna att inreda loungen i anslutning till receptionen, för att skapa en mysig yta att träffas, prata, jobba, fika... Ett vardagsrum helt enkelt! Studenterna tog fram ett tema med mycket naturliga inslag, med stor hänsyn till att skapa olika typer av sällskapsytor. Är du i Borås så passa på att titta in!


Deltog i arbetet gjorde: Jaqueline Berg (projektledare), Evelina Lundin, Emelie Hansson, Isabella Hondo och Janine Romby.

Under två månader hösten 2015 pågick projekt Scandic Plaza: korridor. Uppdraget var att inreda en 120 meter lång hotellkorridor, som går från garaget till receptionen, mer välkomnande. Fokuset lades på att med färg, form och materialmixar förändra känslan. Resultatet är idag en hotellkorridor som speglar naturliga intryck mixade med en modern citykänsla i en sann Borås-anda.


Deltog i arbetet gjorde: Sofie Forsberg (projektledare), Emelie Hansson, Maja Olsson, Amanda Frändesjö, Kaya Augustsson, Sofia Lundh, Sandra Jakobsson, Rebecca Eliasson, Sandra Elg, Sevasti Michalakis och Yildiz Haji.


 
ÅR 2016 FÅR HUNDRATALS ANSTÄLLDA PÅ LISEBERG NYA UNIFORMER DESIGNADE AV STUDENTER FRÅN NORDISK DESIGNSKOLA!


Liseberg startade designtävlingen ”Framtidens Lisebergsuniform” där studenter från Nordisk Designskola och Textilhögskolan i Borås fick bidra med designförslag. Det vinnande bidraget från Nordisk Designskola innehåller ett helhetskoncept med uniformer till såväl attraktionsförare som serveringspersonal och tjänstemän.

”Alla skolans förslag är väldigt genomtänkta och har en röd tråd. Allt är genomförbart och verklighetsförankrat.”

 - Gun Blomberg, uniformschef, Liseberg


 
DESIGNSAMARBETEN MED TRETORN


Nordisk Designskola har genomfört flera designsamarbeten med Tretorn som framförallt lärt studenterna hur processen i förädlingskedjan ser ut; från idé till färdig produkt.

"Största anledningen till att vi på Tretorn började samarbeta med Nordisk Designskola var att vi hade ett par framtidsprojekt där vi behövde nya och fräscha inputs och idéer från studenter. Min erfarenhet är at studenter ofta ligger i framkant vad gäller innovativitet och nytänkande. En student började efter samarbetet praktisera hos oss och det gjorde hon så bra att hon efter praktiktiden fick ett ettårigt vikariat. Idag jobba hon på J Lindeberg.

Detta projektet visar på en annan viktig detalj i samarbetet med skolan; att finna en person som man potentiellt kan anställa eller samarbeta med är av oerhört stort värde. Det är av just den anledningen som jag väljer att jobba med Nordisk Designskola igen och till och med letar efter projekt som vi kan genomföra tillsammans. Jag vet att det ger så mycket!"

- Tor Ottosson, tidigare produktchef på Tretorn, idag produktchef på Cross.