Är du mitt i arbetslivet och vill bredda din kompetens så att du blir mer attraktiv på arbetsmarknaden? Då kan du söka omställningsstudiestöd för studier i Sverige som börjar 1 januari–30 juni 2023.

Bild på utbildningsmiljö Nordiska Textilakademin. Människor sitter med ryggen mot kameran i ett klassrum.
Omställningsstudiestödet riktar sig till dig som är mitt i arbetslivet och som vill vidareutbilda och kompetensutveckla dig. Beroende på vad du tjänar idag kan du få 80 % av lönen i bidrag och även möjlighet att låna pengar.

Våra YH-utbildningar och YH-kurser på Nordiska Textilakademin är CSN-berättigade och ger rätt till studiestöd, vilket gör det möjligt för dig att söka omställningsstudie-stödet om du lever upp till ställda krav.

Vad är omställningsstudiestödet?

Omställnings­studiestödet består dels av ett bidrag på upp till 80 procent av din lön, upp till ett maxbelopp, dels av ett lån som du kan fylla på med om du vill. Du kan få stödet i 44 veckor; längre om du studerar på deltid. Det är CSN som har hand om omställningsstudiestödet.

Vem kan få omställningsstudiestöd?

Kontakta din omställningsorganisation

Är du osäker på om utbildningen stärker din ställning på arbetsmarknaden, och därmed berättigar till studiestöd, kan du kontakta din omställningsorganisation (ex TRR, TSL). De kan hjälpa dig att bedöma detta samt skriva ett yttrande till CSN om att så är fallet.

Fråga din chef eller kontakta din HR-avdelning eller ditt fackförbund om du inte vet vilken organisation din arbetsgivare har avtal med. Saknar du kollektivavtal eller är egenföretagare tillhör du den offentliga omställningsorganisationen.

Mer information om omställningsstudiestödet finner du på CSNs webbsida.

Mer information om vilka utbildningar vi erbjuder på Nordiska Textilakademin