MAKE WORKS SWEDEN – NU FINNS LÖSNINGEN FÖR ATT HITTA LOKAL TEXTIL PRODUKTION!

Den 25 oktober lanserades Make Works Sweden, en digital plattform där man enkelt hittar producenten, dess specialitet och kapacitet. Genom att tydligt dokumentera och presentera varje producent förenklar man för kreatörer, designers och varumärken att hitta kvalitativ produktion.

 

 - Det är stort att få sätta tillverkaren i spotlight och det har varit intressant att dokumentera den höga kvalité vi har på textilproduktion i Sverige. Intresset och engagemanget från producenterna är imponerande och jag ser fram emot att fortsätta vår dokumentationsresa. Vi har filmat 12 företag till lanseringen och fortsätter utveckla den svenska webb-plattformen kontinuerligt, säger Alex E Melum Heino, projektledare.

 

Make Works är en webbplattform som hjälper designers och varumärken att hitta lokal produktion. Projektet är ett samarbete med Danmark och Norge. Målsättningen har varit att skapa förutsättningar för att koppla ihop designers och märkesägare med lokala textilproducenter. Vinningen ligger dels i att skapa affärer och dels i att utveckla den cirkulära ekonomin och stödja lokal produktion.

 

I takt med det växande intresset av lokal produktion existerar Make Works som ett verktyg för att enkelt hitta lokal tillverkning att arbeta med. Make Works, som startades av Fi Scott 2013 i Skottland, tas nu till Sverige genom projektet Makes med hjälp av Nordiska Textilakademin, Science Park Borås, TEKO Sveriges Textil och Modeföretag, samt Tillväxtverket inom ramen för Innovation Express.

 

”Vi har upptäckt att tillverkarna, teknikerna, hantverkarna och fabriksägarna i Make Works är några av de mest talangfulla och passionerade människorna vi någonsin har träffat. Trots detta är det väldigt svårt att hitta de här dolda, lokala industrierna online.” Citat från https://make.works/about#Why

 

Make Works Sweden – startar med textil branschen

Efter projektets avslut kommer Nordiska Textilakademin driva https://make.works/sweden/. Konceptet Make Works handlar om mer än textilindustrin; målet är att över tid bygga ut Make Works Sweden med lokal produktion från alla branscher med lokala tillverkare, allt från stenhuggare till snickare till sömmerskor till glasblåsare.

Databasen är gratis för användare att söka i, vilket ska säkerställa en så bred spridning som möjligt. På så sätt undviker man att användarskaran bli en exklusiv klick, vilket i sin tur genererar mer affärer för tillverkare som finns i databasen.

 

 Här kan du läsa mer om make.works/sweden.

Har du frågor, eller vill vara med och synas med ditt företag på make.works/sweden?
 
Lista dig här, eller kontakta Alex E. Melum Heino, projektledare
Mail: alex@nordiskatextilakademin.se  
Tel: 0703-930733
 

 

Har du frågor, eller vill vara med och synas med ditt företag på make.works/sweden?

Lista dig här, eller kontakta Alex E. Melum Heino, projektledare:

Mail: alex@nordiskatextilakademin.se
Tel: 0703-930733

 

 

Alex E Melum Heino

 

HÄR KAN DU LÄSA MER OM MAKE.WORKS/SWEDEN.

Läs om Make Works i Sverige, Norge och Danmark