Borås Parkering

Uppdrag var att ta fram en ny väst till parkeringsbolaget Borås Parkering. De önskade sudda bort stigmat och den negativa stämpeln parkeringsvakter har i samhället. Det är en utsatt arbetsgrupp som får utstå mycket trakasserier och tanken är att försöka vända synen på yrket från “P-vakt” till “P-värd”. 

Studenterna valde att undvika den gula varselvästen som de ansåg signalerar vakt eller polis och efter research valdes en röd färg för att ge en trygghetskänsla, liknande brandpersonal. Målet var att få en väst som signalerade en trygghet och respekt på ett positivt sätt istället för auktoritär.

Eftersom parkeringsvakter är en samhällstjänst och finns överallt, utvecklades tanken att P-värdarna skulle fylla en servicefunktion genom att bära saker som kartor, plåster eller liknande. Detta gavs också som förslag till att kunna förstärka västen som symbol för yrkesstolthet.

Siluett och passform blev elegantare. En högre krage som skall fungera på sommaren med en T-shirt, och över jacka på vintern. P:et i Parkeringsvakts-logotypen blev ett stort grafiskt element som reflex på hela ryggen, för att täcka kraven på använd mängd reflex enligt lagkrav på yrkeskläder i trafik. Ordet VÄRD är även med för att signalera den nya yrkestiteln. 

Studenter: Amanda Kärngard Sundqvist, Felix Loman, Magdalena Kvist, Alex Heino, Tina Langåssve, David Håkansson.