PelleVävare

Studerande på Nordiska Textilakademins hjälpte PelleVävare att ta fram två stycken kollektioner, Spring/Summer 2020 & Autumn/Winter 2020.

Ulrica Nordström från PelleVävare berättar om samarbetet.

Vi på PelleVävare bidrog med kontinuerliga besök och workshops med de studerande. Vi upplevde dem som väldigt engagerade, kreativa och hungriga efter att bidra och skapa. De var inte rädda för att tänka utanför ramarna och komma med nyskapande och spännande idéer, samtidigt som de lyssnade på oss och vad vi efterfrågade. Sedan måste jag tillägga att lärarnas arbete med eleverna har varit otroligt bra! De pushar och utmanar eleverna och kräver att de håller en viss nivå och levererar. 

Vi valde ut de slutgiltiga produkterna genom att vi sållade ut alternativen tills vi hade 2-3 st kvar. Därefter valde vi det som vi trodde på mest. Baserat på vad återförsäljare och marknaden efterfrågat, vad som gick i linje med varumärket, trender och vad som kändes mest säljbart. 

Genom det här samarbetet har vi fått en otrolig inblick i hur skapandeprocessen ser ut. Från analyserna till färdig produkt. Det har varit fantastiskt lärorikt! Det har också varit en lyx att få se så många olika bidrag, en otrolig bredd som har vidgat våra vyer och triggat våra kreativa tankar. I och med att alla elever individuellt bidragit med sin kollektion så har vi en hel del material vi kan jobba med under lång tid framöver. Det är värdefullt.