Designprocessen workshop - distans

StartLöpande kursstart
Studieort: distans
Omfattning: 5 veckor 
Studietakt: egen
Pris: 495:- ink moms

Utbildningen ger ej rätt till studiestöd från CSN. Utbildningen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer.

Mer information om utbildningen

Kanske vill du testa din kreativa förmåga och skapa intressanta underlag till din portfolio? Eller testa ett nytt sätt att arbeta med produktutveckling i en mer kreativ designprocess? Kursen ger dig konkreta råd och du får ta del av hela föreläsningen som ligger till grund för Designprocessen. Kursen leds av Nordiska Textilakademin Creative director, Minna Engström Heino.

Kursen passar dig som:

…är intresserad av en ny metod för inspiration och produktutveckling. Du kanske längtar efter att utveckla något själv utifrån en idé inom Mode, Textil, Sport eller Sko? Eller vill testa ett nytt sätt att arbeta med produktutveckling i en mer kreativ designprocess? Kanske vill du testa din kreativa förmåga och skapa intressanta underlag till din portfolio? Vi har konkreta råd och under kursens gång får du ta del av hela föreläsningen som ligger till grund för Designprocessen. Denna workshop bygger på ett verkligt uppdrag till skolans designstudenter.

Oavsett om du är nyfiken på design och kreativa processer men saknar erfarenhet, eller redan är ute i arbetslivet och vill få inspiration till en ny kreativ metod, så passar kursen dig. 

Kursledare

Våra kursledare arbetar i branschen, så de har gedigna kunskaper och aktuella erfarenheter av att driva företag och utveckla varumärken/sortiment/kollektioner/produktion. Minna Heino Engström är kursledare för denna workshop. 

Förkunskaper

Det finns inga krav på förkunskaper eller erfarenhet av designprocessen. Ett kreativt intresse är det viktigaste. Kursens innehåll bygger på att du ska kunna utföra alla uppgifter för hand, men har du programvaror som du vill använda går det givetvis bra. 

Språk

Kursen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer. 

Kursens huvudmoment

Vi beskriver en form/metod av Designprocessen som fungerar som grund till ditt egna kreativa arbete. Inspiration och hur man kan använda metoden konkret i ett idéarbete. Föreläsning om en produkt från idé till färdig produkt. 

Upplägg

I den här kursen får du ta del av en föreläsning kring ett designarbete som skolans designstudenter genomfört med ett företag i modebranschen. Du får också följa workshopen och hur både handledaren och studenterna arbetar.

Kursen är uppdelad i videodelar som gör att du kan ta del av ett klipp och göra arbetsuppgifterna själv, för att sedan se nästa video som visar hur kursens studenter arbetar och diskuterar tillsammans med läraren.

Fokus på ett nytt sätt att arbeta i en kreativ process.

Arbetsinsats

Kursen genomförs självständigt och i din egen takt. Beroende på din ambitionsnivå och mål kan du göra kursen på en halv dag/kväll, eller under en längre period om du väljer en större uppgift.

Framtid

Distanskurserna som presenteras i vårt utbud är alla möjliga att kombinera, och tillsammans med dina egna kunskaper och erfarenheter skapas möjligheter för yrkesmässig fördjupning inom branschen. Ta gärna kontakt med oss så hjälper vi dig att bygga upp en individuell studieplan!

CSN

Kursen är ej CSN-berättigad.

Anmälan

Du kan anmäla dig genom att fylla i anmälningsformuläret nedan.

Har du frågor?

Ring oss på 033-410107 eller maila online@nordiskatextilakademin.se