Distanskurs/

Designprocessen

Mer information om kursen

Kursen passar dig som har ett brinnande intresse för design!

En kurs för dig som vill få inblick i designerns arbetsprocess. Designprocessen Distans är en grundkurs där du får en genomgång av processen från början till slut och där du också övergripande får prova på produktdesign ur olika perspektiv.

Kursen som passar dig

Du har ett brinnande intresse för design och vill veta mer om hur en desginer arbetar! Oavsett om du är nyfiken på designbranschen men saknar erfarenhet, eller bara vill veta mer om hur en designer arbetar.

Kursledare

Våra kursledare arbetar i branschen och har gedigna kunskaper och aktuella erfarenheter av design. Kursledaren kommer att ge dig feedback på alla kursbrev och finns tillgänglig för frågor och funderingar.

Förkunskaper

Det finns inga krav på förkunskaper eller erfarenhet av programvara, kursens innehåll bygger på att du ska kunna utföra alla uppgifter för hand. Har du programvaror som du vill använda går det givetvis bra.

Språk

Kursen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer.

Kursen huvudmoment

Huvudmomentet är designprocessens alla delar. Allt från idé, inspiration, trendanalys, konceptbeskrivning och
kollektions/sortimentsplanering. Grunder i färglära och teckning ingår också.

Upplägg

Denna kurs är en grundkurs i Designprocessen. Du behöver en dator med internetuppkoppling för att skicka in dina arbetsuppgifter samt för kommunikation med handledare. Kursen löper under 20 veckor och består av 6 kursbrev. Du kommer att få en individuell kursplan baserat på ditt valda kursstartsdatum.

Arbetsinsats

Beräkna att du behöver avsätta ca 5 timmar per vecka till din lärandeprocess för att du ska nå ett tillfredsställande slutresultat i kursen, vilket gör att du samtidigt kan jobba eller studera. Tiden varierar givetvis beroende på ambitionsnivå och förkunskaper.

Efter avslutad kurs 

Efter slutförd kurs kommer du att kunna hantera grundläggande begrepp och uttryck inom design. Under kursens gång får du skapa en kollektion som du kan använda i din portfolio. Efter avslutad kurs får du ett diplom som intygar de moment som du gått igenom i kursen. 

Framtid 

Efter avslutad kurs kan du välja att fördjupa dig inom exempelvis sport-, eller grafisk design. Vill du fortsätta utveckla dina kunskaper hittar du fler kurser hos oss som du kan komplettera med. Observera att detta är en grundkurs och inte en yrkesförberedande utbildning.

Designprocessen

Start: 4 st kursstarter per termin. Se datum på anmälningsgssidan.

Pris: 13 500 kr ink moms

Studieort: distans

Omfattning: 20 veckor

Studietakt: 5 timma per vecka

CSN-berättigad utbildning: nej