Hållbara affärsidéer i butiken

Vårtermin 2021

Ansökan är stängd. Kursen startar 19 april. 
Sista kursdagen är 16 juni.  

Studieort: distans
Omfattning8 veckor
Studietakt: ca 5 timmar / vecka (7-10 timmar / modul)
Pris: Kostnadsfritt

Utbildningen ger ej rätt till studiestöd från CSN. Utbildningen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer.

Mer information om utbildningen

Ett digitalt kompetensutvecklingsprogram för handelsanställda inom mode och skor, kopplat till F/ACT Movement.

Programmet syftar till att utveckla handeln för mode och skor till att främja ett mer resurseffektivt samhälle med minskad klimatpåverkan samt en hållbar konsumtion som driver ansvar, utveckling och innovationer.

Målet med programmet är att stärka utvecklingen av hållbara affärsidéer, genom att utveckla cirkulära tjänster och produkter och på så sätt skapa nya sätt att möta och stötta framtidens medvetna konsumenter. Detta ska leda till att företagen bidrar till målen i Agenda 2030 och skapar nya ekonomiska fördelar.

Programmet ska skapa förståelse & kunskap kring varför alla aktörer i samhället behöver agera och tillhandahålla inspiration för utveckling och förnyelse för den hållbara handeln! Detta genom att:

• Lyfta möjligheterna som är inom räckhåll! Visa goda exempel på en handel som kan möta den nya kunden & framtiden och främja gemensamt ägandeskap för frågan.

• Inspirera och visa möjligheterna i ett utökat erbjudande i samarbete med andra aktörer.

• Utöka kundens möjlighet till hållbart agerande tillsammans med andra & fördjupad relation till butiken.

Kursen är framtagen i samarbete med

Science Park Borås
Proteko genom Nordiska Textilakedemin
F/ACT Movement
Västra Götalandsregionen genom Klimat 2030
Svensk Handel
Marketplace Borås
TEKO
Agenturföretagen/Association of trade partners Sweden
Representanter från näringslivet

 

Kursen passar dig som

 Är eller har varit butiksanställd inom mode och skor och arbetar i vill  inspireras och vara med i utvecklingen av framtidens handel. Hållbar handel är en viktig fråga för handelns framtid och är du nyfiken på hur det kan tänkas gå till och vill ta del av många inspirerande exempel från andra företagare så passar kursen dig! 

Kursledare

Maria Lagerman har intervjuat ett flertal företag och de bjuder på sina erfarenheter om hur man kan utveckla sin butik. Kopplat till de olika filmerna med intervjuer finns det frågeställningar som man kan arbeta med enskilt eller ta med sig till sin butik och göra ihop med en kollega eller hela teamet.

Förkunskaper

Du bör ha arbetat eller arbetar i butik. Är du butikschef så kan du bjuda in ditt team att medverka. Bra tillfälle för fortbildning. 

Språk

Kursen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer.

Kursens huvudmoment är

Världen, kunden, affären – Här får du förståelse och kunskap kring varför vi behöver agera. Inspiration för utveckling och förnyelse

Potentialen för den hållbara butiken – Lyfta möjligheterna som finns att nå – goda exempel som kan möta den nya kunden och framtiden.

En gemensam affärsmodell – samarbeten! Ta del av framgångsrika samarbeten!

Butiken som främjar hållbara communities Hur ger man kunden möjlighet till hållbart agerande tillsammans med andra och fördjupad relation till butiken

 

Upplägg 

Denna utbildning är en inspirationskurs som du kan ta del av genom att se de olika filmerna med intervjuer som visar goda exempel och hur du kan vara med och påverka handeln i en mer hållbar riktning. Till filmerna finns det också övnings/arbetsuppgifter som du arbetar med på olika sätt.

Kursen löper under 8 veckor och en ny film med arbetsuppgifter läggs ut varannan vecka. 

 

Arbetsinsats

Kursen är på ca 20% vilket gör att du samtidigt kan jobba eller studera, men beräkna att du behöver avsätta minst 5 h / vecka till din lärandeprocess för att du ska nå ett tillfredsställande slutresultat i kursen. Tiden varierar givetvis beroende på ambitionsnivå och förkunskaper.

Efter avslutad kurs

Efter denna kurs kommer du kunna ta aktiv del i butikens/ företagets hållbarhetsarbete och ha en plan i din hand för att prova nya sätt att arbeta.

Hur du kan aktivera kunderna, vilka ny affärsmöjligheter som finns ex genom second hand /styling/ reparationer/fler tjänster som hjälper kunder till hållbara val och mycket mer. Söker du ett nytt arbete så har du en modern affärsutbildning i hållbar handel att lägga till på ditt CV. 

 

Framtid

Efter denna kurs kan du söka vidare till utbildningar inom hållbarhet, cirkulärekonomi, affärsmänniska, textil materiallära och mycket mer i vårt utbud. Vår målsättning är att inspirera till din vidareutveckling.

Anmälan

Du kan anmäla dig genom att fylla i anmälningsformuläret nedan.

Du måste ha fyllt 18 år för att delta i kursen.

Har du frågor?

Ring oss på 033-410107 eller maila hbutiken@nordiskatextilakademin.se

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta. Läs mer