ILLUSTRATOR GRUNDKURS, MED HANDLEDNING - DISTANS

Adobe Illustrator är ett vektorbaserat ritprogram som kan räknas som branschstandard inom grafisk design, webb, mode, etc. Illustrator kan vara ett lite ovant program att sätta sig in i på egen hand, oftast behövs en introduktion, vilket denna kurs ger. Programvaran ger dig oändliga möjligheter att ta tillvara på din skaparglädje! 


Kursen passar dig som

…vill arbeta med grafisk design, formgivning och digitalt skapande, samt produktion av grafiskt material. Kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om programmet Illustrator. Det är en bra grund för dig som vill komma igång med Illustrator om du saknar tidigare erfarenhet inom programvaran.

Programvaran Illustrator

Illustrator är ett vektorbaserat ritprogram som kan räknas som branschstandard inom grafisk design, webb, mode, etc. Illustrator kan vara ett lite ovant program att sätta sig in i på egen hand, oftast behövs en introduktion, vilket denna kurs ger.

Kursens huvudmoment

I denna kurs kommer du gå igenom grunderna i programvaran. Några av de viktigaste verktygen och funktioner: ritstiftet, formverktyget, skapa vektorformer, fyllnad, linje, lager, montera bild, kopiera, klistra in på plats, gruppera, banhanteraren, m.m.

Du kommer också få en genomgång i hur man skapar en enklare produkt i programvaran.

Upplägg 

Kursen är en kortkurs baserad på korta videoklipp, där varje del är från ca 5 minuter till ca 15 minuter. Varje del innehåller fokus på speciell funktion, verktyg eller moment. Kursen innehåller ca 10 delar. Inom kurslängden kommer du ha möjlighet att se om filmerna, pausa och repetera. Kursen finns tillgänglig i 10 veckor från det datum du anmäler dig till kursen. Du kommer även få handledning och uppgifter att genomföra. Du behöver en dator med internetuppkoppling för att skicka in dina arbetsuppgifter samt för kommunikation med kursledare och utbildningskoordinator. Programvaran erhåller du själv från adobe.com.

Kursledare

Våra kursledare arbetar i branschen, så de har gedigna kunskaper och aktuella erfarenheter av grafisk design. Kursledaren kommer att ge dig feedback på arbetsmoment och finns tillgänglig för frågor och funderingar.

Förkunskaper

Det finns inga krav på förkunskaper eller erfarenhet av programvara, kursens innehåll bygger på digitala videoföreläsningar.

Språk

Kursen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer.

Framtid

Kursen i Illustrator går bra att kombinera med någon av våra andra distanskurser, vilket tillsammans med dina tidigare kunskaper och erfarenheter kan ge förutsättningar för en fördjupad utveckling inom branschen. Ta gärna kontakt med oss så hjälper vi dig att bygga upp en individuell studieplan!

 

varmt välkommen med din anmälan!

 

 

Illustrator grundkurs, med handledning - distans

Start:

Vårtermin 2020

3 mars  - Sista ansökningsdag18 feb

31 mars  - Sista ansökningsdag 17 mars

11 maj - Sista ansökningsdag 28 april

 

Hösttermin 2020

15 sept - Sista ansökningsdag 1 sept

6 okt - Sista ansökningsdag 22 sept

3 nov - Sista ansökningsdag 20 okt

1 dec - Sista ansökningsdag 17 nov


Studieort: distans
Studietakt: halvfart
Pris: 8 800:- ink moms

Utbildningen ger ej rätt till studiestöd från CSN.

Utbildningen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer.

Programvaran erhåller varje kursdeltagare själv från adobe.com.


ANMÄLAN

Du kan anmäla dig till utbildningen genom att fylla i anmälningsblanketten som finns i knappen nedan och skicka den till oss via post eller mail.

Önskas delbetalning eller faktura, kontakta ekonomi@nordiskatextilakademin.se.

Frågor? Ring oss på 033-410107 eller maila info@nordiskatextilakademin.se

 

VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANMÄLAN! 


ANMÄLAN ILLUSTRATOR MED HANDLEDNING, DISTANS - BLANKETTBROSCHYR, ILLUSTRATOR MED HANDLEDNING - DISTANS