Distanskurs/

Grafisk Design

Mer information om kursen

Kursen passar dig som har ett brinnande intresse för grafisk design!

En kurs för dig som vill lära dig mer om grafisk design. Kursen är en grundkurs och fokuserar på de analyser och formgivningsaspekter som är en del av grafisk design. Du får arbeta med grafisk formgivning, typografi, form, färg och layout, samt med inspiration, trend, den kreativa processen och det kreativa flödet.

Kursen passar dig

Som har ett brinnande intresse för grafisk formgivning! Denna kurs passar dig oavsett om du är nyfiken på designbranschen men saknar erfarenhet, eller redan är ute i arbetslivet och behöver fortbilda dig inom just grafisk design.

Kursledare

Våra kursledare arbetar i branschen och har gedigna kunskaper och aktuella erfarenheter av design. Kursledaren kommer att ge dig feedback på alla kursbrev och finns tillgänglig för frågor och funderingar.

Förkunskaper

Det finns inga krav på förkunskaper eller erfarenhet av programvara, kursens innehåll bygger på att du ska kunna utföra alla uppgifter för hand. Har du programvaror som du vill använda går det givetvis bra.

Språk

Kursen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer.

Kursen huvudmoment

Huvudmomenten är kommunikation, inspiration, trend, designprocess, branding, koncept och sortimentsplanering.

Upplägg

Denna kurs är en grundkurs i grafisk design. Du behöver en dator med internetuppkoppling för att skicka in dina arbetsuppgifter samt för kommunikation med handledare.
Kursen löper under 20 veckor och består av 6 kursbrev. Du kommer att få en individuell kursplan baserat på ditt valda kursstartsdatum. 

Fokus på analys och formgivning

Denna kurs fokuserar på de analyser och formgivningsaspekter som är en del av grafisk design. Det går utmärkt att kombinera Grafisk Design med utbildning inom programvaror. Du som vill lära dig mer eller känner att du saknar kunskaper inom digitala verktygsprogram, kan till exempel kombinera kursen med vår utbildning i Illustrator.

Arbetsinsats

Beräkna att du behöver avsätta ca 5 timmar per vecka till din lärandeprocess för att du ska nå ett tillfredsställande slutresultat i kursen, vilket gör att du samtidigt kan jobba eller studera. Tiden varierar givetvis beroende på ambitionsnivå och förkunskaper. 

Efter avslutad kurs 

Efter slutförd kurs kommer du att kunna hantera grundläggande begrepp och uttryck inom grafisk design. Under kursens gång får du skapa en kollektion som du kan använda i din portfolio. Efter avslutad kurs får du ett diplom som intygar de moment som du gått igenom i kursen. 

Framtid 

Vill du fortsätta utveckla dina kunskaper hittar du fler kurser hos oss som du kan komplettera med. Observera att detta är en grundkurs och inte en yrkesförberedande utbildning.

Grafisk Design

Start: 4 st kursstarter per termin. Se datum på anmälningsgssidan.

Pris: 13 500 kr ink moms

Studieort: distans

Omfattning: 20 veckor

Studietakt: 5 timmar per vecka

CSN-berättigad utbildning: nej