Distanskurs/

Illustrator grundkurs -med handledning

Mer information om kursen

Kursen passar dig som är intresserad av grafisk design, formgivning och digitalt skapande, samt produktion av grafiskt material.

Adobe Illustrator är ett vektorbaserat ritprogram som kan räknas som branschstandard inom grafisk design, webb, mode, etc. Illustrator kan vara ett svårt program att sätta sig in i på egen hand. De flesta har stor hjälp av en introduktion, vilket denna kurs ger. Programvaran ger dig oändliga möjligheter att ta tillvara på din skaparglädje! 

Kursen passar dig

Som vill arbeta med grafisk design, formgivning och digitalt skapande, samt produktion av grafiskt material. Kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om programmet Illustrator. Det är en bra grund för dig som vill komma igång med Illustrator om du saknar tidigare erfarenhet inom programvaran.

Kursledare

Våra kursledare arbetar i branschen och har gedigna kunskaper och aktuella erfarenheter av design. Kursledaren kommer att ge dig feedback på alla kursbrev och finns tillgänglig för frågor och funderingar.

Programvaran Illustrator

Illustrator är ett vektorbaserat ritprogram som kan räknas som branschstandard inom grafisk design, webb, mode, etc. Illustrator kan vara ett svårt program att sätta sig in i på egen hand. De flesta har stor hjälp av en introduktion, vilket denna kurs ger.

Kursens huvudmoment

I denna kurs kommer du gå igenom grunderna i programvaran, några av de viktigaste verktygen och dess funktioner: ritstiftet, formverktyget, skapa vektorformer, fyllnad, linje, lager, montera bild, kopiera, klistra in på plats, gruppera, banhanteraren, m.m. Du kommer också få en genomgång i hur man skapar en enklare produkt i programvaran.

Upplägg

Kursen är en kortkurs baserad på korta videoklipp, där varje del är från ca 5 minuter till ca 15 minuter. Varje del innehåller fokus på en speciell funktion, ett verktyg eller moment. Kursen innehåller ca 10 delar. Under kursens tid kommer du ha möjlighet att se om filmerna, pausa och repetera. Kursen finns tillgänglig i 10 veckor från det datum du anmäler dig till kursen. Du kommer även få handledning och uppgifter att genomföra. Du behöver en dator med internetuppkoppling för att skicka in dina arbetsuppgifter samt för kommunikation med kursledare och utbildningskoordinator. Programvaran beställer du själv från adobe.com.

Förkunskaper

Det finns inga krav på förkunskaper eller erfarenhet av programvara, kursens innehåll bygger på digitala videoföreläsningar.

Språk

Kursen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer.
 

Framtid 

Vill du fortsätta utveckla dina kunskaper hittar du fler kurser hos oss som du kan komplettera med. Observera att detta är en grundkurs och inte en yrkesförberedande utbildning. 

Illustrator grundkurs -med handledning

Start: 4 st kursstarter per termin. Se datum på anmälningsgssidan.

Pris: 8 800 kr ink moms. Betalning sker via Payson. Programvaran finns att beställa från adobe.com och ingår ej i kursavgiften

Studieort: distans

Omfattning:10 veckor

Studietakt: 5 timmar per vecka

CSN-berättigad utbildning: nej