Distanskurs/

Illustrator grundkurs - utan handledning

Mer information om kursen

Kursen passar dig som är intresserad av grafisk design, formgivning och digitalt skapande, samt produktion av grafiskt material.

Adobe Illustrator är ett vektorbaserat ritprogram som kan räknas som branschstandard inom grafisk design, webb, mode, etc. Den här kursen fungerar antingen som en introduktion till programmet för dig som är nybörjare och vill testa verktyget på egen hand, eller som en uppfräschning av kunskaper för dig som tidigare läst en kurs i Illustrator eller arbetat i programmet. 

Kursen som passar dig

Som vill arbeta med grafisk design, formgivning och digitalt skapande, samt produktion av grafiskt material. Kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om programmet Illustrator. Det är en bra grund för dig som vill komma igång med Illustrator om du saknar tidigare erfarenheter inom programvaran.

Programvaran Illustrator

Illustrator är ett vektorbaserat ritprogram som kan räknas som branschstandard inom grafisk design, webb, mode, etc. Illustrator kan vara ett svårt program att sätta sig in i på egen hand, oftast behövs en introduktion, vilket denna kurs ger.

Förkunskaper

Det finns inga krav på förkunskaper eller erfarenhet av programvara, kursens innehåll bygger på digitala videoföreläsningar. 

Språk

Kursen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer. 

Kursens huvudmoment

I denna kurs kommer du få gå igenom grunderna i programvaran. Några av de viktigaste verktygen och dess funktioner: ritstiftet, formverktyget, skapa vektorformer, fyllnad, linje, lager, montera bild, kopiera, klistra in på plats, gruppera, banhanteraren, m.m. Du kommer också få en genomgång i hur man skapar en enklare produkt i programvaran. 

Upplägg

Kursen är en kortkurs baserad på korta videoklipp, där varje del är från ca 5 minuter till ca 15 minuter. Varje del fokuserar på en speciell funktion, ett verktyg eller moment. Kursen innehåller ca 10 delar. Inom kurslängden kommer du ha möjlighet att se om filmerna, pausa och repetera. Kursen finns tillgänglig i 10 veckor från det datum du anmäler dig till kursen. Programvaran beställer du själv från adobe.com.

Kursledare 

Våra kursledare arbetar i branschen och har gedigna kunskaper och aktuella erfarenheter av grafisk design. I denna kurs gör du inga uppgifter, du kan välja att gå vår kurs Illustrator med handledning för att få möjlighet att prova på uppgifter och få feedback och vägledning. Om du går kursen med handledare, kommer du även få ett intyg för genomförd kurs. 

Framtid 

Vill du fortsätta utveckla dina kunskaper hittar du fler kurser hos oss som du kan komplettera med. Observera att detta är en grundkurs och inte en yrkesförberedande utbildning.

Illustrator grundkurs - utan handledning

Start: löpande kursstarter.

Pris: 2 900 kr ink moms. Betalning sker via Payson. Programvaran finns att beställa från adobe.com och ingår ej i kursavgiften.

Studieort: distans

Omfattning: 10 veckor

CSN-berättigad utbildning: nej