Distanskurs/

Materiallära

Mer information om kursen

Kursen passar dig som vill lära dig mer om textila material och hållbarhet!

Detta är en föreläsningskurs om textila material och hållbarhet. Kursen ger dig en bra grundförståelse för textil materiallära. Kursen innehåller inga inlämningsuppgifter.

Kursen passar dig

Som arbetar inom textilbranschen och behöver fortbildning. Kursen ger dig en bra grund för fortsatta studier inom textila ämnen. Vill du skaffa dig en gedigen kunskap om både traditionella och innovativa material? Då är det här kursen för dig!

Förkunskaper

Det finns inga krav på förkunskaper eller erfarenhet av programvara, kursens innehåll bygger på digitala videoföreläsningar.

Språk

Kursen ges på svenska. Vissa filmer under extramaterial är på Engelska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer.

Upplägg

Kursen är en kortkurs baserad på videoföreläsning och är uppdelad i 10 delar som tillsammans skapar en grundlig utbildning inom materiallära.

    – Bomull
    – Lin
    – Ull
    – Silke
    – Regenerat och konstfiber
    – Funktionstyger
    – Fiberegenskaper
    – Kvalitetsbestämmande produktegenskaper
    – Kvalitetskontroll
    – Hållbarhet

Inom kurslängden kommer du ha möjlighet att se om filmerna, pausa och repetera. Kursen finns tillgänglig i 20 veckor från det datum du får tillgång till kursen.

Efter avslutad kurs 

Efter slutförd kurs kommer du att kunna hantera grundläggande begrepp och uttrycksmedel och kunna arbeta effektivt inom ämnet. 

Framtid 

Vill du fortsätta utveckla dina kunskaper hittar du fler kurser hos oss som du kan komplettera med. Observera att detta är en grundkurs och inte en yrkesförberedande utbildning.

Materiallära

Start: Löpande start.

Pris: 9 800 kr ink moms, betalning sker via Payson

Studieort: distans

Omfattning: 20 veckor

Studietakt: 5 timma per vecka

CSN-berättigad utbildning: nej