Distanskurs/

Sportdesign

Mer information om kursen

Kursen passar dig som har ett brinnande intresse för design och sport!

En kurs för dig som vill lära dig grunderna inom sportdesign. Brinner du för sport och friluftsliv? Då ger vi dig de grundläggande verktygen för att själv designa och utveckla morgondagens sportmode!

Kursen som passar dig

Du har ett brinnande intresse för design och sport! Kursen passar dig oavsett om du är nyfiken på designbranschen men saknar erfarenhet, eller redan är ute i arbetslivet men vill fortbilda dig inom just sportdesign.

Kursledare

Våra kursledare arbetar i branschen och har gedigna kunskaper och aktuella erfarenheter av sportdesign. Kursledaren kommer att ge dig feedback på alla arbetsmoment och finns tillgänglig för frågor och funderingar.

Förkunskaper

Det finns inga krav på förkunskaper eller erfarenhet av programvara, kursens innehåll bygger på att du ska kunna utföra alla uppgifter för hand. Har du programvaror som du vill använda går det givetvis bra.

Språk

Kursen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer.

Kursen huvudmoment

Branschkunskap, materiallära, teckning/proportioner, färglära och designprocessens alla delar.

Upplägg

Denna kurs är en grundkurs i Sportdesign. Du behöver en dator med internetuppkoppling för att skicka in dina arbetsuppgifter samt för kommunikation med kursledare och utbildningskoordinator.
Kursen löper under 20 veckor och består av 6 kursbrev. Du arbetar med ett kursbrev under 2 veckor. Var tredje vecka får du instuderingsmaterial och arbetsuppgifter. Utbildningskoordinator förser dig med din individuella kursplan baserat på ditt valda kursstartsdatum. 

Arbetsinsats

Beräkna att du behöver avsätta ca 5 timmar per vecka till din lärandeprocess för att du ska nå ett tillfredsställande slutresultat i kursen, vilket gör att du samtidigt kan jobba eller studera. Tiden varierar givetvis beroende på ambitionsnivå och förkunskaper.

Fokus på kreativa processen & kreativa flödet 

Denna kurs fokuserar på den kreativa processen och det kreativa flödet. Du får arbeta med proportioner, form, färg och material. Du lär dig alla steg i designprocessen och tillverkningsmomenten för att ta fram/utveckla ett sportkoncept.

Det går utmärkt att kombinera Sportdesign med utbildning inom programvaror. Du som vill lära dig mer eller känner att du saknar kunskaper inom digitala verktygsprogram, kan exempel kombinera kursen i Sportdesign med vår kurs i Illustrator.

Arbetsinsats 

Beräkna att du behöver avsätta ca 5 timmar per vecka till din lärandeprocess för att du ska nå ett tillfredsställande slutresultat i kursen, vilket gör att du samtidigt kan jobba eller studera. Tiden varierar givetvis beroende på ambitionsnivå och förkunskaper.

Efter avslutad kurs 

Efter slutförd kurs kommer du att kunna hantera grundläggande begrepp och uttryck inom sportdesign. Under kursens gång får du skapa en sportkollektion som du kan använda i din portfolio. Efter avslutad kurs får du ett diplom som intygar de moment som du gått igenom i kursen. 

Framtid 

Vill du fortsätta utveckla dina kunskaper hittar du fler kurser hos oss som du kan komplettera med. Observera att detta är en grundkurs och inte en yrkesförberedande utbildning.

Sportdesign

Start: 4 st kursstarter per termin. Se datum på anmälningsgssidan.

Pris: 13 500 kr ink moms, betalning sker via Payson

Studieort: distans

Omfattning: 20 veckor

Studietakt: 5 timma per vecka

CSN-berättigad utbildning: nej