OBS!

Sidan har flyttats till vår nya webbplats/kurskatalog för distanskurser. Ingen uppdatering på sidan sker längre.  

Klicka här för att komma till sidan på NTAs kurskatalog.

Sportdesign - distans

Vårterminen 2022, fyra tillfällen: 

Start 1 februari, sista ansökningsdag 18 januari
Start 1 mars, sista ansökningsdag 15 februari
Start 29 mars, sista ansökningsdag 15 mars
Start 26 april, sista ansökningsdag 12 april

Studieort: distans
Omfattning: 20 veckor
Studietakt: ca 5 timmar / vecka
Pris: 13 500
 kr ink moms (delbetalning möjlig, 4ggr á 3775 kr totalkostnad 15100 kr ink moms)

Utbildningen ger ej rätt till studiestöd från CSN. Utbildningen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer.

Mer information om utbildningen

Nordiska Textilakademin erbjuder denna kurs för dig som vill lära dig grunderna inom sportdesign. Brinner du för sport och friluftsliv? Då ger vi dig de grundläggande verktygen för att själv designa och utveckla morgondagens sportmode!

Kursen passar dig som

Har ett brinnande intresse för design och sport! Kursen passar dig oavsett om du är nyfiken på designbranschen men saknar erfarenhet, eller redan är ute i arbetslivet men behöver fortbilda dig inom just sportdesign.

Kursledare

Våra kursledare arbetar i branschen, så de har gedigna kunskaper och aktuella erfarenheter av sportdesign. Kursledaren kommer att ge dig feedback på alla arbetsmoment och finns tillgänglig för frågor och funderingar.

Förkunskaper

Det finns inga krav på förkunskaper eller erfarenhet av programvara, kursens innehåll bygger på att du ska kunna utföra alla uppgifter för hand. Har du programvaror som du vill använda går det givetvis bra.

Språk

Kursen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer.

Kursens huvudmoment

Branschkunskap, materiallära, teckning/ proportioner, formgivning och designprocessens alla delar.

Upplägg 

Denna utbildning är en grundkurs i Sportdesign. Du behöver en dator med internetuppkoppling för att skicka in dina arbetsuppgifter samt för kommunikation med kursledare och utbildningskoordinator.
Kursen löper under 20 veckor och består av 6 kursbrev. Du arbetar med ett kursbrev under 2 veckor. Var tredje vecka får du instuderingsmaterial och arbetsuppgifter. Din kursledare förser dig med din individuella kursplan baserat på ditt valda kursstartsdatum. 

Fokus på kreativa processen & kreativa flödet 

Denna kurs fokuserar på den kreativa processen och det kreativa flödet. Du får arbeta med proportioner, form, färg och material. Du lär dig alla steg i designprocessen och tillverkningsmomenten för att ta fram/utveckla ett sportkoncept.

Det går utmärkt att kombinera Sportdesign med utbildning inom programvaror. Du som vill lära dig mer eller känner att du saknar kunskaper inom digitala verktygsprogram, kan exempel kombinera kursen i Sportdesign med vår utbildning i Illustrator.

Arbetsinsats

Kursen är på ca 20% vilket gör att du samtidigt kan jobba eller studera, men beräkna att du behöver avsätta minst 5 h / vecka till din lärandeprocess för att du ska nå ett tillfredsställande slutresultat i kursen. Tiden varierar givetvis lite beroende på ambitionsnivå och förkunskaper.

Efter avslutad kurs

Efter genomgången distansutbildning ska du kunna hantera grundläggande begrepp och uttrycksmedel för effektiv sportdesign. Efter genomförd kurs får du diplom som intyg för avslutad kurs.

Framtid

Distanskurserna som presenteras i vårt utbud är alla möjliga att kombinera, och tillsammans med dina kunskaper och erfarenheter kan det ge förutsättningar för en fördjupad utveckling inom branschen. Ta gärna kontakt med oss så hjälper vi dig att bygga upp en individuell studieplan!

Anmälan

Du kan anmäla dig genom att fylla i anmälningsformuläret nedan.

Har du frågor?

Ring oss på 033-410107 eller maila online@nordiskatextilakademin.se