Internationell säljare inom textil/mode/funktion, 400p

Utbildningen för dig som gillar kontakt med människor, strategi och ekonomi!

Säljarens roll är bred, och hanterar allt från kundrelationer till entreprenörskap och affärsjuridik. Du får under utbildningen en gedigen branschkunskap inom textil, mode och funktionsprodukter och kompetens att driva säljprocesser utifrån krav på kundnytta. Hållbarhet och långsiktig lönsamhet är några av de färdigheter du utvecklar under utbildningen, likväl som affärsmannaskap och affärsutveckling. Kombinationen av strategi, ekonomi och relationsskapande är nyckeln till säljarens framgång.

Att utveckla sin helhetssyn inom ekonomi, marknadsföring, strategi och ledning är avgörande för en produkts överlevnad. I det arbetet ingår både mjuka och hårda delar och det sker i en direkt koppling till företaget. Du blir van vid att använda det ekonomiska språket, får bättre förståelse för ekonomiska/marknadsföringssamband, blir stärkt i ditt ledarskap och inom strategisk planering. Utbildningen ger också kunskaper och färdigheter för en sortimentsplanering.

Du får en översiktlig bild, för att senare fördjupas, av företagsekonomins byggstenar vilket ger dig grunder som gör att du känner dig bekväm i ekonomiska samband och resonemang. Utbildningen innehåller marknadsföringsstrategier, ekonomiska beräkningsmodeller och organisationsmodeller.

Utbildningen ger dig kunskaper och kompetenser att medverka aktivt i produktutvecklingsprocessen, för att i nära samarbete med organisationen bättre kunna möta efterfrågan från branschen. Utbildningen ger också kunskaper och insikter om hur informationstekniken skapat helt nya möjligheter att styra varuflödet.

Utbildningen ger en unik chans till en fantastisk och spännande karriär i branschen. Kombinationen av teoretiskt lärande och chansen att praktiskt prova dina kunskaper under LIA (Lärande i arbete) ger dig stora konkurrensfördelar på vägen mot arbete.

Nordiska Textilakademins stora nätverk inom branschen ger dig även goda möjligheter att bygga upp ett starkt kontaktnät för framtiden.

Samarbetet med näringslivet är fundamentet i Nordiska Textilakademins utbildningsmetod.
All undervisning sker av lärare som själva arbetar i branschen, var och en specialist inom sitt område.
Undervisningen präglas av direkt koppling mellan teori och praktik.

Under studietiden finns även möjlighet att göra mäss- och trendresor till exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Paris, München, London och Berlin.

 

Upplägg

Utbildningen är 2-årig och läses på heltid i våra lokaler i Textile Fashion Center i Borås. Kurserna är huvudsakligen på svenska, men fackuttryck och termer på engelska förekommer då engelska är det vedertagna branschspråket. 

 

Engagemang

Studier hos Nordiska Textilakademin är ett åtagande som innehåller hårt arbete och full satsning. Utbildningarna är heltidsstudier och kräver stort engagemang och hög närvaro. Att studierna fullgörs enligt utbildningsplanen är också ett krav för att få studiemedel från CSN under utbildningstiden. 

 

Ansökningskrav

Behörig att söka är du som har svensk gymnasiekompetens, med godkända betyg i Matte 1A, Svenska 1 och Engelska 5 eller arbetslivserfarenhet (reell kompetens). Vid fler sökande än antalet utbildningsplatser kommer vi tillämpa vår urvalsprocess.

 

Examen och karriär

Efter avslutad utbildning får du en Yrkeshögskoleexamen, och erhåller ett examensbevis.
Möjliga yrkesroller är:

 • Säljare, textil-, mode-, funktion
 • Säljare, inredning
 • Key account manager

Kursöversikt, 400 poäng

 • Affärs- och produktionsengelska    
 • Affärskommunikation                        
 • Affärskunskap                                   
 • Design- och produktionsprocess      
 • E-handelskunskap                                
 • Ekonomi för säljare                           
 • Examensarbete                                
 • Hållbar utveckling                            
 • LIA – lärande i arbete                       
 • Marknadsföring                                
 • Mäss- och marknadsstudier       
 • Textil materiallära och tillverkningsprocesser 
 • Programvaror i branschen

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Kursstart: preliminärt september 2020

Klicka på länken nedan för att komma till yh-antagning.se.

Start: HT-20
Studieort: Borås
Omfattning: 2 år, fyra terminer

YH-utbildningen är avgiftsfri för dig som student. Kostnader för studielitteratur och övrigt arbetsmaterial tillkommer, som för de flesta eftergymnasiala utbildningar.
Utbildningen ger rätt till studiestöd från CSN och bedrivs i våra lokaler i Textile Fashion Center i Borås.

Utbildningen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer.


ANSÖKAN

Ansökningsperioden för Internationell säljare inom textil, mode och konfektion med kursstart HT-20 är öppen och sista ansökningsdag är 30 April.

Frågor? Ring oss på 033-410107 eller maila info@nordiskatextilakademin.se

ansök här

INTERNATIONELL SÄLJARE - BROSCHYR