Framåt för Nordiska Textilakademin – två nya kurser

Nordiska Textilakademin i Borås beviljas starta nya hållbarhetskurser för Textil- och Modebranschen. Det gäller kurspaketet Hållbarhetsutvecklare inom textil/mode, 90 YH-poäng, och kursen Hållbar utveckling inom textil/mode, 20 YH-poäng.

Den 15 april fick Nordiska Textilakademin positiva beslut om två nya kurser, vilket är första gången Myndigheten för Yrkeshögskolan ger statsbidrag för fristående kurser och kurspaket. Det gäller kurspaketet Hållbarhetsutvecklare inom textil/mode, 90 YH-poäng, och kursen Hållbar utveckling inom textil/mode, 20 YH-poäng. Det speciella och nya med dessa är att de riktar in sig specifikt på de som redan har en examen och vill komplettera med en kurs i hållbarhet, eller de som redan jobbar inom branschen och vill stärka sin kompetens.

– Vi är mycket glada över att få möjlighet att stötta branschen i dessa tider med kompetensutveckling som också kan bidra till en omställning och skapa nya cirkulära affärer, säger Christian Lundell, VD på Nordiska Textilakademin.

Utbildningarna breddar därmed branschskolan än mer, och når en ny efterlängtad målgrupp. Hållbarhet är en ständigt växande fråga, som är en viktig del i den framtida textilbranschen.

– För Nordiska Textilakademins verksamhet är detta ett efterlängtat tillskott. Idag har vi vår största bas i de som vill in i branschen. Nu kan vi också erbjuda re- och up-skill till de som redan är i branschen, vilket är något som många efterfrågar i dessa tider, fortsätter Christian Lundell.

Ansökan till kurserna öppnar senast 30 april och beräknas starta efter sommaren, eventuellt tidigare.