Nordiska Textilakademins samarbete med NA-KD i Danny Saucedos kritikerrosade show

Våra studerande på Nordiska Textilakademin har fått den fantastiska äran att skapa kreationer till Danny Saucedos kritikerrosade show på The Theatre i Göteborg. Denna show hade premiär den 31 oktober och våra kreationer är en del av showen. Hyllningarna har kommit från alla håll och både publik och kritikerkår är eniga. Det här är en show som verkligen tänjer på alla gränser för vad som är möjligt i sådana här sammanhang. ”Danny Saucedo har satt showribban i Sverige, vem mäktar att toppa det…?” skriver en recensent.

-”Att få möjligheten att vara med och skapa kreationer till detta nya tänk inom showbusiness har varit fantastiskt, inspirerande, uttömmande och en berg och dalbana av nervositet kontra eufori när man såg kreationen glida fram längs scenen. Jag är oerhört tacksam över denna erfarenhet då jag har lärt mig otroligt mycket, men också för att kunna visa omvärlden att ”här är vi och vi är här för att stanna”!” säger Jonas Sandström, en av de studerande på Nordiska Textilakademin som ingick i detta projekt.

Läs mer om showen här.

Produktionsresor runt om Europa för våra studerande

Årets produktionsresor gick till Italien, Portugal och Rumänien och vi hade ett 50-tal studerande på plats som fick en intressant inblick i olika produktionsföretag.

På våra produktionsresor fick vi besöka ett antal olika företag inom produktionsbranschen, bland annat det högteknologiska Petratex, garnproducenten Linea Piu Archivio, MoreTextile Group och Drexlmaier som skapar textil och läderinteriör åt de största inom bilindustrin. Denna blandning av företag, föreläsningar och nya kontakter för våra studerande har skapat en inspirerande och intressant fortsättning på våra utbildningar. Den ökade kunskapen våra studerande har fått under denna resa gör att de på ett personlig plan ha fått en praktisk erfarenhet och större kunskap om hur det funkar och för deras kommande arbetsgivare så får de en anställd som redan har erfarenheten och de rätta kontakterna i produktionsbranschen.