GDPR och behandlingen av dina personuppgifter

Cookie policy Nordiska Textilakademin 

Uppdaterad 20220203

På vår webbplats använder vi oss av cookies* för att optimera webbplatsen, mäta trafiken på sidan, se vad våra besökare gör på vår webbsida samt för att följa upp, förbättra och rikta vår annonsering via Facebook. Genom att välja ”acceptera alla” samtycker du till att vi använder nedan cookies/tjänster. Du kan också välja inställningar och själv välja, dock är den funktionella cookien inte valbar. Eller avfärda samtliga.

Vi har delat in cookies i tre olika typer: Funktionell, Statistik och Marknadsföring.

Funktionell = är en cookie som inte spårar något du gör på sidan, utan finns bara i din webbläsare och gör att din upplevelse av webbsidorna blir mer optimal, t ex att cookieboxen inte kommer upp på varje ny undersida/gång du besöker hemsidan.

Statistik
= är en cookie vi använder för att kunna följa upp trafiken på vår webbsida. Verktyget vi använder till detta är Google Analytics, där vi får fram statistik på hur många som besöker vår webb, vilka sidor de tittar på, varifrån de kommer och hur länge de stannar på vår webbplats. Vi använder datan för att få en inblick och förståelse för hur trafiken på vår webb ser ut samt för att få en bild över vilka kanaler som driver trafik till sidan.

Marknadsföring = vi använder oss av en Facebook-pixel som är ett litet stycke JavaScript som är installerad på vår webbplats och som gör det möjligt för oss att se vilka som besöker vår webbplats. Detta vill vi för att kunna optimera våra Facebookannonser, dvs rikta till de målgrupper som vi vill nå baserat på vilka sidor de har besökt på vår webb.

* Kakor (cookies) är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon.
Det finns olika typer av kakor. En permanent kaka ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid. En sessionskaka lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida.
Källa: imy.se

För att justera dina cookie-inställningar, klicka på knappen ”Cookies” längst ned i högra hörnet.

Frågor om vår cookie policy och användningen av data besvaras av vår kommunikationsansvarig Henrik Grönberg på e-post: henrik@nordiskatextilakademin.se

Behandling av personuppgifter  

Den 25 maj 2018 trädde den nya lagstiftningen gällande personuppgifter, GDPR i kraft och i samband med det vill vi berätta för dig om hur vi behandlar dina personuppgifter. Vi på Nordiska Textilakademin (NTA) bryr oss om din personliga integritet.

De uppgifter vi eventuellt har sparat om dig som student eller samarbetspartner i vårt register kan vara ditt namn, titel, adress, telefonnummer och mailadress.

För vissa ändamål (event och utbildningar) samlar vi också in uppgifter via anmälningsformulär på vår webb. Uppgifterna använder vi enbart internt i syfte att kunna kommunicera med dig.  

Vi behandlar personuppgifter i enlighet med gällande lag och angivna principer. NTA samlar enbart in uppgifter som är relevanta och nödvändiga för varje verksamhetsområde. Personuppgifter lagras enbart under den tid som bedöms nödvändig med hänsyn till aktuellt verksamhetsområde.

Vid all hantering av personuppgifter skall dessa skyddas på lämpligt sätt. Extra noggrannhet och säkerhet iakttas vid hantering av personuppgifter av känsligt och konfidentiellt slag.

Du behöver inte acceptera eller ändra något alls om du vill fortsätta vara en del av vårt nätverk. Vill du däremot att vi tar bort dina uppgifter så skicka ett mail till info@nordiskatextilakademin.se. Vi raderar då dina uppgifter och kommer inte att kontakta dig i framtiden.

Du kan läsa mer om GDPR hos Datainspektionen bland andra.