Kompetensslussen

Hem / Företag / Kompetensslussen

Om projektet

Kompetensslussen är en testbädd och ett utvecklingsprojekt för kartläggning och validering. Målsättningen med projektet är att ta fram en branschvalideringsmodell (Textil 2020) för TEKO och IF Metall samt att ta fram yrkeskvalifikationer för textilindustrin.

Projektet syftar till att ta tillvara på effektiv kompetensförsörjning för textila företag. Arbetet sker i samarbete med flera branscher.

I Kompetensslussen genomför vi självskattning, kartläggning och validering som möjliggör en strategisk kompetensförsörjning och därmed en effektiv matchning mellan individ och företag.

Vem vänder vi oss till

Vi riktar oss till personer och företag som behöver intyg på deras egna eller deras medarbetares textila kompetenser och kunskaper. Vi validerar individer med yrkeserfarenhet inom sömnad mot ställda krav i yrkeskvalifikationen Sömnadsoperatör.

Validering innebär att en persons kunskaper, förmågor och kompetenser kartläggs och bedöms på ett strukturerat sätt oavsett hur, var eller när de förvärvats. Kvalifikationerna dokumenteras sedan enligt myndigheten för yrkeshögskolan och branschens riktlinjer och kan användas för studier eller arbete.

Filmen nedan förklarar lite mer om hur valideringsprocessen fungerar.

Är du intresserad?

I samarbete med

if-metall-logotyp
borasstad
teko-logo

Finansierat av

logga-borasregionen-transperent
tillv-finansiering-rgb-gron