Livet som studerande

Hem / Program / Livet som studerande

Att studera hos
Nordiska Textilakademin

En plats där dina textildrömmar förverkligas! Här upplever du en enastående gemenskap bland likasinnade studerande som delar din passion för textil. Det är inte bara utbildningen som gör Nordiska Textilakademin speciell. Här skapas en unik atmosfär av samhörighet och samarbete. Du kommer att ha möjlighet att knyta ovärderliga kontakter inom branschen och bygga ett nätverk som kan öppna dörrar för framtida möjligheter.

Q&A - Frågor och svar

Produktions- och mässresor

LIA - Lärande i Arbete

Lokalerna

Produktions- och mässresor

När du studerar hos oss på Nordiska Textilakademin erbjuder vi alltid produktions-, mäss-, och trendresor i Europa och/eller Sverige.

Vi har bland annat rest till Spanien, Italien, Portugal, Frankrike och Rumänien.

Resorna innehåller arbetsuppgifter som återfinns i flera olika kursplaner. Förståelsen för produktens väg från idé till kund värdesätts av branschen och ger dig många fördelar när du ska på LIA och sedan söka ditt första jobb eller ta klivet till nästa.

Varje studerande får ett kostnadsbidrag som ska täcka resan och boendet. Resorna erbjuds beroende på utbildning och kurser.

Barcelona 2023

Josefine gjorde
sin LIA hos
Djerf Avenue

LIA

LIA är en förkortning som står för Lärande i arbete och kan likställas med praktik. I yrkeshögskoleutbildningar över 2 år ingår alltid LIA under minst en av fyra terminer. LIA ger den studerande praktiska erfarenheter av det kommande yrket och fördjupade kompetenser, i syfte att snabbt komma i arbete efter fullföljd utbildning.

Det är du som studerande som i första hand söker din LIA-plats då detta ingår i LIA-kursen. Därför är det viktigt att börja i tid och att söka hos flera olika företag för att vara säker på att du får en plats. Skolan har ett ansvar att du kommer ut på praktik.

@nordiskatextilakademin på instagram kan du ta del av ”LIA-take overs” där våra studerande tar oss med på en dag på deras LIA. Titta bland höjdpunkter.

Lokalerna

Borås är en stad som pulserar av möjligheter och potential. Här finns en dynamisk atmosfär, där kreativitet och innovation står i fokus. Borås är ett nav för textil- och modeindustrin, och det är en stad där våra drömmar och ambitioner kan ta form och bli verklighet.

I hjärtat av staden ligger Textile Fashion Center, här kan du upptäcka och inspireras av det kreativa kluster som finns i huset. Här samlas studenter, företag och besökare i en och samma miljö. En miljö där drömmar, behov och idéer är det som inspirerar, utmanar och driver hela centret.

Nordiska Textilakademins utbildningslokaler ligger på plan 3 i Textile Fashion Center. Här finns klassrum, föreläsningssalar, grupprum och lounge-ytor. Dessutom har våra utbildningskoordinatorer och ämnesledare sina kontor här, alltid tillgängliga och närvarande din utbildning. Se en rundtur i våra lokaler här.

Digitalt öppet hus 6 april 2023

Missade du vårt digitala öppet hus när det sändes live? Inga problem. Titta på det i efterhand här och få en inblick i livet som studerande på Nordiska Textilakademin. Vi berättar om utbildningarna som startar i höst, hur ansökningsprocessen ser ut och vad ett arbetsprov innebär. Dessutom har vi både studerande och alumner med oss som berättar om Nordiska Textilakademin med sina egna ord och svarar på frågor ifrån er tittare. Vi berättar även om LIA (lärande i arbete), möjligheten att få stipendiet Erasmus+ och göra sin LIA utomlands, produktionsresan och examensfesten.

Tack alla besökare!

Tack till alla härliga besökare som kom och besökte Nordiska Textilakademin den 28 januari i år. Det blev många trevliga möten, bra frågor och kreativa utbyten i textila workshops.

Vi ser fram emot er ansökan och att få träffa er igen till hösten, då som våra studerande.

Hade du inte möjlighet att besöka oss den 28 januari? Ingen fara, inom kort kommer mer information om ett digitalt event där du kan få mer information om oss och våra utbildningar, en digital rundtur i lokalerna och möjlighet att ställa dina frågor.

Digitalt öppet hus 2022

Här kan du se vårat digitala öppet hus från 2022 i efterhand. Det bjuds på filmer från våra lokaler. Intervjuer med studerande, utbildningsansvarig, utbildningskoordinatorer och näringsliv. Q&A och allmän info om studier, ansökningar och mycket mer!