Kompetensakademin

Hem / Företag / Kompetensakademin

Om projektet

Att hitta och behålla rätt kompetens har blivit en affärskritisk fråga i de flesta branscher och är idag en viktig ledningsfråga. Kompetensakademin är en satsning för att stärka Sjuhärads företag att bli mer attraktiva som arbetsgivare för ökade möjligheter att behålla befintlig personal samt locka till sig ny personal med rätt kompetens.

Vem vänder vi oss till

Kompetensakademin är en satsning som riktar sig till lednings- och HR-personer vid små och medelstora företag i hela Sjuhärad, oavsett bransch.

Gäller företag i kommunerna: Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn & Vårgårda.

Det är kostnadsfritt att delta, företagen investerar i medarbetarnas tid.

Om upplägget

  • Under en halvdag träffas deltagande företag för en workshop, där vi arbetar med hur ni attraherar, behåller och utvecklar er personal och verksamhet. Det gör vi tillsammans med övningar, diskussioner och ni får verktyg med er för ert fortsatta arbete. Vi ser med fördel att ni deltar minst två personer från samma företag.
  • Alla företag som deltar i workshopen erbjuds därefter personlig handledning där vi stöttar er i arbetet med att ta fram er egna kompetensplan.

Workshops & Anmälan

Klicka på respektive kommun nedan för att anmäla dig till kommande workshop. Du kan välja i vilken kommun du vill delta.

Borås - 30 november

Mark - 21 november

Herrljunga/Vårgårda - 12 oktober

Ulricehamn - 9 november

Svenljunga/Tranemo (datum kommer)

I samarbete med

iuc-sjuhaerad-petrol

Finansierat av

logga-borasregionen-transperent
kun-farg