Heidi Lange, tidigare student – designassistent på H&M

Varför valde du just Nordisk Designskola? (Nu Nordiska Textilakademin, reds.,anm.)

Att det blev just Nordisk Designskola berodde på att det är enda skolan i Norden som har en skodesignutbildning, samt att det är en intensiv och komprimerad utbildning som samarbetar i projektform med företag i branschen.

Vad gör du nu?  Beskriv ditt jobb och dina arbetsuppgifter. 

Idag jobbar jag som skodesignassistent på H&M. Jag designar herrskor. I mina arbetsuppgifter ingår att skapa nya produkter och göra utvecklingar av existerande produkter. Jag är delaktig i design- och utvecklingsprocessen och assisterar vid avprovningar, uppdaterar skisser, översikter och färgkartor samt trendspanar. Det är viktigt att ha ett tydligt kundfokus och kunna tänka på helheten i kollektionen.

Beskriv tiden på skolan!

Min tid på skolan var intensiv. Vi höll högt tempo och fick lära oss mycket på kort tid. Men jag gillade det höga tempot och alla roliga utmaningar.

Vad av det du lärt dig på skolan har du mest nytta av nu i arbetslivet?

Att tro på sig själv och att man kan bli mer än man tror. Att i alla sammanhang alltid göra sitt bästa och vara professionell i sina kontakter, både internt och externt. De faktiska kunskaperna väger inte alltid tyngst utan din personlighet är minst lika viktig. Var nyfiken! Ställ frågor och ta in all kunskap du kan få. Allt detta tillsammans med din kreativa personlighet gör dig till en fantastisk arbetskraft för din framtida arbetsgivare!