Textile Movement

Hem / Företag / Textile Movement

Om projektet

Textile Movement utvecklar en arena för förändring och skapar en rörelse som tillsammans driver den cirkulära omställningen för textil och modeindustrin, här i Västsverige och tillsammans med resten av Europa.

Här finns förutsättningarna för att lyckas med omställningen. Här finns människorna, modet, den hantverksmässiga erfarenheten, det tekniska kunnandet och den anda som krävs för att lyckas.

Vi samlar människor och delar kunskap, kreativitet och innovation för att forma framtidens textila företag idag. Tillsammans driver vi förändring. Tillsammans skapar vi Textile Movement.

Läs mer om projektet på Textile Movements hemsida

Vem vänder vi oss till

Vi välkomnar partnerskap och alla aktörer som vill vara med och skapa en cirkulär textil och modeindustri.

Både privatpersoner, företag och organisationer kan bli en del av Textile movement. För frågor kring partnerskap och samarbeten kontakta oss gärna på hi@textilemovement.com eller via Linkedin.

Kurskatalogen

Kurskatalogen är framtagen av Nordiska Textilakademin och finansieras av Västra Götalandsregionen och satsningen Textile Movement. Här finns ett brett utbud av distanskurser för dig och ditt företag som ger kunskap och kompetens till den cirkulära omställningen inom textil & mode.

Gå till kurskatalogen här

Life Long Learning

Att stödja textilbranschens utveckling genom kompetenshöjning och nya processer, speciellt med tanke på EU:s strategi för hållbara och cirkulära textilier och kommande lagstiftning. Projektet genomför vi tillsammans med RISE, Textilhögskolan – Högskolan i Borås och Science Park Borås, i samordning med Textile Movement. Det är ett omfattande projekt som inbegriper många parter, insatser och som löper över flera år med avslut först i december 2026.

Läs mer om Life Long Learning här

Finansierat av

EU logotype