Idag har Nordiska Textilakademin fått beviljat att starta två nya YH-kurser: Cirkulär Design inom textil och mode, 20 YH-poäng och Hållbarhetsredovisning-och lagstiftning, 20 YHp. Vi fick dessutom fortsatt förtroende att bedriva YH-kursen Hållbarhetsutvecklare inom textil/mode, 90 YHp.

– Det känns otroligt glädjande, säger Kerstin Syrén utbildningsansvarig på Nordiska Textilakademin om beskedet. 

Textil- och modebranschen står inför omfattande utmaningar till följd av kommande och redan verkställda lagkrav, politiska mål, policys och riktlinjer för ökad hållbarhet, gällande såväl produktion som konsumtion och möjlighet till återvinning/förlängd livslängd på redan producerad textil.

– För att kunna möta och hantera denna utmaning krävs ny kompetens, med bred och djup kunskap om och förståelse för hållbarhetsfrågor och cirkularitet med fokus på de specifika frågor som rör just textil- och modebranschen. Det tillgodoser vi nu med dessa nya kurser, säger Kerstin Syrén och får medhåll av Christian Lundell, vd på Nordiska Textilakademin:

– Det finns en stor efterfrågan av denna kompetens i branschen, och behovet är stort, särskilt när det nu kommer väldigt mycket lagstiftning inom hållbarhetsområdet. Så därför känns det extra angeläget och glädjande att få starta dessa kurser redan i höst. 

Snabbfakta kring kurserna:
  • För dig som är yrkesverksam i textil-och modebranschen
  • För dig som vill utveckla och påverka branschen mot att bli mer cirkulär och hållbar
  • CSN-berättigade
  • Kursstarter:
  • Studietakt: 1/2-fart (50% av en heltid)
  • Distans