Två personer står framför ett av våra klassrum på Nordiska Textilakademin

Linda Nilsson, inköpschef, och Mia Nyman sortimentsansvarig på Gekås/Ullared besökte NTA med sitt team för att lära mer om textila material.

I förra veckan fick vi besök av ett 30-tal inköpare, inköpsassistenter, CSR ansvariga och chefer från Gekås/Ullared som ville lära mer om de textila grundmaterialen för att höja och bredda sin kunskapsnivå. Detta i syfte att också förstå vilka steg företaget ska ta för att utvecklas inom detta segment.

Att det blev just Nordiska Textilakademin som förärades med ett besök var tack vare en av våra inköpsstuderande som gjorde sin LIA där och på så sätt kom vi i kontakt, och vi var inte sena med att tacka ja till denna spännande förfrågan om att sy ihop en utbildningsdag för Gekås-teamet. På den späckade agendan stod ämnen som: Hållbarhet utifrån olika aspekter, Cirkulär design, Materiallära, Hållbara material & livslängd, Lagstiftning/EU:s textilstrategi samt de globala målen.

Vi frågade Mia Nyman som är sortimentsansvarig och Linda Nilsson, inköpschef, på Gekås vad de tyckte om dagen?

– Utbildningen gav en bred och övergripande insikt om både befintliga material och hur vi framåt bäst kan förflytta dessa mot mer hållbara alternativ. Vi fick också en god inblick i de nuvarande och framtida textila strategier och lagkrav som vi i branschen står inför och hela tiden behöver ställa om till. Förutom all matnyttigt kunskap bjöd dagen även på många spännande dialoger och mycket inspiration.

Vad kommer ni att ta med er från dagen?

– Många värdefulla insikter och diskussioner om vilka steg vi vill lära oss mer om och fördjupa ytterligare.

Vad erbjuder Gekås när det kommer till textil?

– Vi erbjuder ett brett utbud av dam, barn och herr- konfektion samt ridkläder. Likaså har vi mycket textilier inom vår heminredningssektion.