Elin Svenningsson, företagsutvecklare på IUC Sjuhärad vill kickstarta företagens arbete med kompetensförsörjningen genom workshoppen ”säkra kompetensen”, där hon är kursledare ihop Lenita Oderfält på Nordiska Textilakademin.

Arbetet är ett led i projektet Kompetensakademin, finansierat av Boråsregionens kommunalförbund, i syfte att stärka attraktionskraften hos företag i Sjuhärad.

Elin Svenningsson, företagsutvecklare på IUC Sjuhärad, är en av kursledarna för workshoppen ”säkra kompetensen” som företag i Sjuhärad kan anmäla sig till.

Varför ska jag gå på denna workshop?

– Även om kompetens är ett självklart långsiktigt arbete är det otroligt viktigt att kickstarta arbetet och börja nu. Utan rätt kompetens hos ditt företag blir det svårare att leverera rätt värde åt era kunder. Nu har du chansen att få en kostnadsfri workshop, där vi lyfter kompetensförsörjningscykeln med hjälp av arbetsmodellen ARUBA.

Vad får jag med mig?

– Vi ger dig en modell som du kan börja använda för att göra en självskattning i hur du arbetar med att ex behålla befintlig personal och attrahera ny. Alla som går erbjuds ett uppföljningssamtal på två timmar.

Vilka vänder ni er till?

– HR-personer och personer i ledande ställning.

Vad vill du skicka med?

– Skjut inte upp kompetensfrågan. Anmäl dig för att komma igång med arbetet!
Att vara en attraktiv arbetsgivare är den bästa marknadsföringen.

Vill du delta. Då finns följande tillfällen spikade i dagsläget.

Borås 21 september
Kinna 28 september
Herrljunga 12 oktober
Ulricehamn 9 november

Anmäl dig på hemsidan: http://www.nordiskatextilakademin.se/kompetensakademin/

Fler datum kommer under hösten 2023. Också i Svenljunga/Tranemo.