Personporträtt halvfigur

Elisabeth Hauptmann ny projektledare på Nordiska Textilakademin

Välkommen Elisabeth Hauptmann som från den 1 september är ny projektledare på Nordiska Textilakademin. Hon anställs för att leda projektet ”Lifelong Learning” som är en del av Textile Movement. Elisabeth kommer närmast från H&M, där hon var chef för en avdelning med spetskompetens inom produktutveckling med fokus på lärande och support.

Hur känns det att nu bli en del av Nordiska Textilakademin (NTA)?

– Det känns fantastiskt. NTA är en organisation med trevliga, kunniga medarbetare som jobbar tätt tillsammans med näringslivet och vill driva omställning till en mer långsiktig textil- och modeindustri. Sedan att också få vara i navet Textile Fashion Center där alla textila verksamheter är samlade och kan skapa förändring tillsammans – allt från yrkesutbildning till forskning – är såklart inspirerande.

Vad handlar projektet ”Textile Movement Lifelong Learning” om?

– Att stödja textilbranschens utveckling genom kompetenshöjning och nya processer, speciellt med tanke på EU:s strategi för hållbara och cirkulära textilier och kommande lagstiftning. Projektet genomför vi tillsammans med RISE, Textilhögskolan – Högskolan i Borås och Science Park Borås, i samordning med Textile Movement. Det är ett omfattande projekt som inbegriper många parter, insatser och som löper över flera år med avslut först i december 2026.

Vad tar du med dig från din långa erfarenhet på H&M?

– Teamwork med alla fantastiska och kreativa kollegor, där man skapar tillsammans. En kultur där man alltid är i rörelse och tittar framåt med omvärlden och kunden i fokus.

Läs mer om Textile Movement

Välkommen och lycka till!

– Stort tack!

#LifelongLearning
#TextileMovement