– En väldigt bra, uppdaterad och gedigen kurs som gett mig många viktiga verktyg samt medvetenhet kring hur jag kan vara med och bidra till en mer hållbar utveckling inom textil- och modebranschen, det säger Ann Gunnar konsult i hållbarhetsutveckling som snart är klar med kursen Hållbarhetsutvecklare inom textil och mode.

Porträttbild på en kvinna med glasögon som står med armarna i kors
Ann Gunnar är konsult i hållbarhetsutveckling och studerar Hållbarhetsutvecklare 90 YH-poäng.

Är det något särskilt som du vill lyfta fram?

– Ja, föreläsningarna som kursen haft med externa föreläsare, samtliga experter inom sina områden. Dessa har varit så inspirerande och givande! Det har givits många tillfällen att diskutera både med lärare och klasskollegor, vilket ger ytterligare en dimension till att lära sig mer, tänka nytt och ta vara på den kompetens som finns.

– Kursen tillhandahåller även en stor bank med bra länkar till olika organisationer som kan vara bra att ha i framtiden. På det sättet så finns det möjlighet att hålla sig uppdaterad med vad som är på gång och eventuella förändringar som görs.

Hur har det gått att studera parallellt med annan sysselsättning?

– Eftersom utbildningen är webbaserad så kan alla med god planering genomföra utbildningen även om du har jobb eller annan sysselsättning. Föreläsningarna spelas in så det finns mycket bra möjligheter att studera ikapp om det är så att man inte har möjlighet att närvara vid alla föreläsningar.

Vad var anledningen till att du valde att gå kursen?

– Jag har många års erfarenhet inom textil- och modebranschen både med inköp, produkt-utveckling och i produktion. Jag har även ett stort engagemang i hållbarhetsfrågor. Branschen förändras så för att kunna hänga med och ha rätt efterfrågad kompetens så kände jag att denna kurs passade mig perfekt.

Hur ska du använda dina kunskaper?

– Nu känner jag mig väl rustad för att anta olika uppdrag och vara med och stötta och utveckla företag och organisationers hållbarhetsutveckling.

– Branschens värdekedja är komplex. Ju mer vi lär oss om cirkulära affärsmodeller och hur vi kan bidra till en mer hållbar tillväxt och värld, desto bättre kommer vi att stå rustade inför de utmaningar textilbranschen står inför.

Vem rekommenderar du att gå kursen?

– Jag kan varmt rekommendera kursen både till de som har erfarenhet från branschen inom ex design, inköp och produktion, men även de som anses nya i sin roll och som är nyfikna på att lära sig mer kring hållbarhet.