Nu erbjuder vi ett snabbspår till YH-examen. Erbjudandet vänder sig till dig som redan har yrkeskunskaper som motsvarar en betydande del av en yrkeshögskoleutbildning.

Vi har 7 st YH-flexplatser till utbildningen Kvalitets- och produktionsutvecklare inom textil, mode & funktion. Detta är en utbildning för dig som vill utveckla textila företags produktions- och kvalitetsfunktioner och miljöarbete. Om du brinner för miljö och hållbarhet är det här en karriärväg för dig!

Den första delen av utbildningen innebär alltså att dina kunskaper, färdigheter, förmågor med mera valideras/bedöms i syftet att du ska kunna tillgodoräkna dig tidigare erfarenhet och kompetens. Under den andra delen läser du sedan endast de nödvändiga kompletterande momenten för att nå en examen. Detta innebär att, om du uppfyller kraven och behörigheten, kan erhålla en YH-examen på betydligt kortare tid än de 2 år som utbildningen omfattar.

Våra yrkeshögskoleutbildningar är kostnadsfria och du kan ansöka om CSN för den kompletterande delen (inte för valideringsdelen) Undervisning sker på plats i våra vackra lokaler mitt i Borås, mitt i det textila navet Textile Fashion Center.

Säkra din plats så snart som möjligt, antagning sker löpande till platserna är tillsatta. Grundläggande behörighet krävs.

Ansökan

Ansök gör du genom att mejla ditt CV och ditt gymnasiebetyg (kopia på originalbetyg och minst 2250 poäng) till: antagning@nordiskatextilakademin.se

Läs mer om utbildningen: ”Kvalitets- och produktionsutvecklare inom textil, mode och funktion 400p”

https://www.nordiskatextilakademin.se/utbildningar/yh-utbildning-inom-textil-mode-och-funktion/kvalitets-och-produktionsutvecklare/

Om YH-flex

YH-flex är till för personer som redan har yrkeskunskaper som motsvarar en betydande del av en yrkeshögskoleutbildning. Syftet med försöksverksamheten är att utveckla modeller för omfattande tillgodoräknande och med tillgodoräknandet som utgångspunkt genomföra individualiserad komplettering mot examen. Konceptet kommer under året att erbjudas på 595 platser fördelat på 71 utbildningar.
Källa: Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH)