Samuel Stadell, tidigare student – designer på Fjällräven

Vad jobbar du med idag?  

Jag jobbar som designer på Fjällräven sedan ett halvår tillbaka, med de flesta varugrupperna inom outdoor för dam och herr. Det roligaste är att jag får vara kreativ och arbeta med allt från idé till slutprodukt. Tidigare arbetade jag på Dr Denim i Göteborg i två år, men bestämde mig tillsammans med familjen för att återvända till Stockholm. 

Vilken kurs gick du på Nordiska Textilakademin?

Modedesign

Varför valde du att studera på Nordiska textilakademin?   

Jag var på studiebesök och pratade med en studerande som förklarade att det var mycket högt tryck, väldigt intensivt och att det blev många sena kvällar och nätter, men att det absolut var värt det. Jag fattade tycke direkt.   

Hur var tiden på skolan?   

Jag minns det som otroligt kul, inspirerande och intensivt. Föreläsningarna och projekten var ofta kopplade till personer och etablerade företag från branschen, vilket gav en riktigt bra inblick i hur branschen fungerade redan innan jag lämnade skolbänken. 

Vad är det viktigaste du lärde dig under utbildningen?   

Att ha fokus och balansen mellan att vara kreativ och nytänkande men fortsatt ha det kommersiella tänket. Modeskiss var den viktigaste kursen för mig, eftersom jag inte var bra på det innan, men jag fick mycket hjälp och bra tips på hur man kan gå till väga. 

Vad skulle du säga till kommande sökande?   

Om du vill ha en kul, kreativ, intensiv och bred utbildning som är nära sammankopplad till det faktiska yrkeslivet så är Nordiska Textilakademin helt klart något för dig.