Chanélle Crozzoli, tidigare student – mode & skodesigner på Nelly.com

Vad arbetar du med? 

Jag arbetar idag som mode- och skodesigner på Nelly.com. Det innebär i praktiken att jag utvecklar det totala sortimentet, allt från att ta fram trendarbeten, skissande av produkter, färgkartor, materialprover, etc. Jag är även kommunikativ ledare, samt handleder praktikanter och assistenter. Jag har tidigare arbetat på bland annat Gina Tricot, MQ och Zunblock, och jag har även varit egen företagare som frilansande designer.  

Hur hamnade du på din nuvarande arbetsplats? 

Jag arbetade för 6 år sedan som övergripande designer på dam på JC i Stockholm, och fick ett samtal från designchefen på Nelly som undrade om jag vilja börja arbeta hos dem. Det passade bra i livet där och då samt att jag var fascinerad över nätdrivna butiker, så jag tackade ja och flyttade ner till Göteborg.  

Varför sökte du dig till just Nordiska textilakademin? 

Jag hade gjort en del frilansuppdrag tidigare och ville på sikt kunna söka tjänster in-house. Vill man arbeta stationerad på huvudkontoren krävs det ofta någon form av utbildning. Jag gjorde därför en analys av behov och färdigheter och kände att Nordisk Designskola (som det hette på den tiden) passade perfekt.  

Beskriv tiden på skolan, hur minns du föreläsningar, projekt m.m.? 

Jag minns att alla delar i utbildningen hade ett tydligt syfte. Det fanns en anledning till de olika kurserna vilket gjorde studietiden viktig men även otroligt givande och utvecklande. Jag började mina studier på Nordisk Designskola år 2009 och ser tillbaka på den tiden med värme. Jag trivdes otroligt bra och värderade varje kurs högt.  

Vilka erfarenheter från NTA har du mest nytta av i ditt jobb? 

Helhetsarbetet – att följa produktens väg från idé till färdig produkt, genom hela ledet från design, inköp, marknad och försäljning. Allt jag lärde mig ledde till en heltidsanställning. Det är det viktigaste med utbildningen, att man blir anställningsbar.  

Vad skulle du ge för råd till kommande studerande? 

Var nyfiken och visa framfötterna – ta vara på alla chanser och tillfällen som ges!