– Den är så rätt i tiden! Vi måste alla göra det vi kan för att utveckla vår bransch till att bli mer hållbar och cirkulär. Det tycker Lisa Carlsson, som är designer och produkttekniker på Outnorth – Own Brands, om YH-utbildningen Cirkulär Designer.

Lisa Carlsson, designer och produkttekniker, studerar
YH-utbildningen Cirkulär Designer.

Hur ska du använda dina nyvunna kunskaper?
– I mitt arbete med produktutveckling i ett konventionellt företag vill jag visa på de möjligheter som finns, och styra de val man gör mot en mer cirkulär produktion. För bättre och hållbarare produkter och tjänster.

Vad kan en cirkulär designer göra för framtidens modebransch?
– En hel del tror jag. Som designer påvisar man trender i samhället och kan lyfta vikten av cirkularitet. Får du in det cirkulära tänket och hållbarhetsfrågor redan i designprocessen är man på god väg.

Vad tycker du om att studera på en YH-utbildning?
– Det fina med en YH-utbildning är att den alltid är relevant och aktuell. Jag tycker att en stor del av behållningen är att träffa kollegor i branschen och utbyta erfarenheter och kunskap från olika synvinklar.

Ansök senast 16 maj
Vill du också kunna påverka och hjälpa företagen att ta så bra beslut som möjligt i de mer komplexa hållbarhetsfrågorna? Ansök till Cirkulär Designer du också! Utbildningen är 9 månader och du läser på halvfart. Nästa omgång startar 22 augusti och du söker senast 16 maj.

För att bli antagen ska du ha grundläggande behörighet eller reell kompetens. Dessutom ska du ha minst 2 års erfarenhet av inköp, produktion, kvalitet, design, produktutveckling eller företagsledning inom textil- och modebranschen. Vid fler sökande än antalet utbildningsplatser kommer vi tillämpa vår urvalsprocess.

Läs mer och ansök här:
https://www.nordiskatextilakademin.se/utbildningar/cirkular-designer-inom-textil-mode/