Ett omslag med blå bakgrund och svart text Fashion Transformation
Omslag av rapporten Fashion Transformation

Under Almedalsveckan presenterade Swedish Fashion Council den första upplagan av rapportserien Fashion Transformation. Rapportserien syftar till att undersöka och mäta den transformation modebranschen står inför. Med hjälp av kvantitativa data och intervjuer med experter inom en rad olika områden tar denna första upplaga ett helhetsgrepp om de förändringar som väntar.

Läs rapporten här – Fashion Transformation

”Det här en viktig rapport som konkret och faktabaserat visar på modebranschens utmaningar och möjligheter. Läs den! För oss på Nordiska Textilakademin (NTA) känns det också extra bra eftersom det vi jobbar för, att erbjuda framtidens kompetens, blir än mer viktigt för att stödja transformationen, säger vd Christian Lundell på Nordiska Textilakademin.

Rapporten är framtagen av Swedish Fashion Council tillsammans med Svensk Handel och TEKO, Sveriges Textil- och Modeföretag. Bakom rapporten står även Textile & Fashion 2030, Stockholm Fashion District (founded by Association of Trade Partners Sweden), Nordiska Textilakademin, Västra Götalandsregionen, Acte och Visit Stockholm.

Läs pressmeddelandet på TEKOs webbsida