Filip Neborg studerade till internationell säljare inom textil/mode/funktion och fick jobb som Project assistant på Association of Trade Partners Sweden efter att ha haft sin LIA/praktik på företaget. I framtiden hoppas han vara etablerad i branschen och jobba med hållbar handel.

Berätta om Association of Trade Partners Sweden 

– Association of Trade Partners Sweden är ett modernt, internationellt affärsnätverk som har handeln i fokus. Bland våra medlemmar så finns det agenter, distributörer, designers, importörer och leverantörer som är verksamma inom en rad olika branscher. Några exempel på branscher är mode, möbler, inredning, mat och dryck samt industri. Vårt uppdrag går ut på att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för våra medlemmar. Vi har över 100 års erfarenhet av nationell och internationell handel, etablerade samarbeten med affärsnätverk, organisationer och makthavare. Vi är en stark röst och ett kvalificerat stöd som verkligen gör skillnad. ”Empower Trade Inspire People”. Association of Trade Partners Sweden är även grundare och driver Stockholm Fashion District för modeindustrin i Sverige. 

Vad fick du göra under din praktik? 

– Jag var delaktig i många olika projekt. I början av praktiken så var distriktet i full gång med två av våra stora event, Fashion Week Trade och Nordic Fabric Fair. Jag har jobbat mycket med medlemsfrågor, att förse våra medlemmar med vad de behöver i form av avtal och juridiska frågor, utbildningar eller en härlig pratstund. Jag har också jobbat mycket med research och med att ta fram material till mässor och olika projekt. Days of trade interior & design, Trade Partners Swedens nätverksmöten, Encouragement for Action är några av de projekt jag arbetat med. Mitt största fokus har då varit på Encouragment for Action. Encouragment for Action är ett uppmuntranspris och en utställning med syfte att uppmuntra till hållbarhet och utveckling i modeindustrin. Tillsammans med det etiska rådet, en namnkunnig jury, organisationer och intressenter i vårt nätverk tilldelar Stockholm Fashion District selekterade företag och varumärken ett erkännande för sitt arbete. Detta projekt är något som jag verkligen håller varmt om hjärtat och som jag är stolt över att jobba med. 

Vad innebär din roll på företaget?

– Min roll på företaget är Project Assistant för hela teamet och alla projekt vi driver, jag är också här för att hålla den dagliga verksamheten rullande. Jag har väldigt mycket olika arbetsuppgifter och ingen dag är den andra lik. Jag assisterar alla i teamet och de har olika uppdrag så det är en väldigt varierad och rolig roll. 

Vad ifrån din utbildning tror du att du kommer ha extra nytta av i din nya roll? 

– Jag tror och jag känner redan att jag kan nyttja väldigt mycket från utbildningen i min roll och mina arbetsuppgifter. Exempelvis så kom kunskaperna från materialläran väl till pass under Nordic Fabric Fair och hållbarhetskursen har varit till stor nytta för Encouragment for Action. Säljbiten kommer in lite överallt och hela tiden, där kan jag nyttja säljtekniken vi lärde oss för att utveckla och nå företagets mål. 

Hur ser du på din framtida karriär? Har du några speciella drömmar? 

– Jag ser positivt på min framtida karriär. Dels så har jag utbildningen i bagaget, dels samlar jag ny kunskap och får insikter om nya delar av branschen genom Association of Trade Partners Sweden. Jag ser stora möjligheter till en karriär där jag står idag, jag trivs väldigt bra här och har stora möjligheter att utvecklas tillsammans med teamet. I framtiden hoppas jag vara etablerad i branschen och jobba med hållbar handel. 

Lär mer om vår säljutbildning: Internationell säljare inom textil/mode/funktion
Länk till Association of Trade Partners: Här