Vi hade laddat för att kunna kommunicera ett glädjande besked idag, MEN tyvärr fick vi avslag på våra fem ansökningar när Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) i förmiddags meddelade vilka YH-program som kommer att beviljas start hösten 2023.

– Det är såklart en besvikelse och för oss överraskande att myndigheten inte övertygades om det behov som vi och branschen ser för dessa utbildningar, säger Christian Lundell VD på Nordiska Textilakademin.

Som orsak till avslagen, förutom hård konkurrens, är att myndigheten har prioriterat andra områden och inriktningar såsom teknik, tillverkning, energi, ekonomi, administration med mera i sina beslut samt att de inte ansett det uttalade anställningsbehovet inom våra ansökta områden som tillräckligt stort.

– Men vi låter oss inte nedslås av detta, utan vi ser möjligheter även i motgång och blickar nu framåt med full kraft. Vi har lagt ned mycket tid på att få dessa utbildningar och vi har redan börjat planera för hur vi kan genomföra delar av dessa i andra former, så att de kommer branschen till del. För de behövs! Vår verksamhet står stark och vi har många spännande initiativ på gång, säger Christian Lundell.
 
Nu närmast i januari och februari väntar en ny ansökningsomgång och då gäller det korta YH-kurser (upp till 99 YH-poäng) som kan starta till hösten och här planerar Nordiska Textilakademin med att lämna in ansökan om flera nya angelägna kurser.

Våra befintliga YH-kurser med löpande kursstart är:
Hållbarhetsutvecklare inom textil/mode (90-poäng)
Hållbarhetsredovisning & hållbarhetslagstiftning (20-poäng)
Cirkulär Design inom textil/mode (20-poäng)

Våra befintliga 2-åriga YH-program med start i höst (400 poäng):
Internationell Inköpare inom textil/mode/funktion
Internationell Designer inom textil/mode/funktion
Textiltekniker/Processoperatör inom textil/mode/funktion

Läs tidigare inlägg på LinkedIn
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7016720257625038848