Frida Törnell Bryssel
Alumn Frida Törnell Andersson – Client Advisor Louis Vuitton

  • Namn: Frida Törnell Andersson
  • Titel: Client Advisor
  • Företag: Louis Vuitton
  • Utbildning på NTA: Internationell designer inom textil, mode och funktion

Möt Frida Törnell Andersson som har läst till designer på Nordiska Textilakademin och arbetar idag som Client Advisor på Louis Vuitton, ett företag som inte behöver någon närmare introduktion. Här berättar hon om sitt arbete som innehåller möten med människor från andra kulturer, kreativitet och bästa möjliga service. Här ger hon också rådet till befintliga studerande – Ta alla chanser du får med öppet sinne, om det du provade inte var något för dig – då har du i alla fall testat.

Vad gör du på jobbet?

Vanligen assisterar jag klienterna med att hitta den perfekta presenten, till sig själva eller som en käresta. Det blir oftast väskor, men ibland blir det skor och även äkta smycken. Jag hjälper också klienter att boka in möten i butik för exempelvis parfymprovning.

Vad är det mest lärorika med ditt jobb?

Att man aldrig lär sig allt och aldrig slutar träffa nya slags människor. Det är oerhört roligt och utvecklande att träffa olika sorters människor från olika kulturer och veta hur man bäst kommunicerar för att erbjuda bästa möjliga service.

Vad tar du med dig från utbildningen på Nordiska Textilakademin?

Listan kan göras lång, jag är så oerhört tacksam för att jag kom in på utbildningen och för det fantastiska stödet från lärare och kurskoordinatorer. Några exempel är presentation och kommunikationsförmågan, att kunna beskriva en artikel som kunden inte har framför sig. Den kanske inte ens är utgiven ännu och så ska man skapa levande intryck för klientens alla sinnen. Mest nytta är dock designen och materialkunskapen för att kunna förklara hur och varför artikeln är konstruerad på just det sättet samt fördelar och skötselråd kring olika material.

Vad gör du för att kompetensutveckla dig själv?

Jag läser artiklar och uppdateringar om Louis Vuittons utveckling som företag och dess artiklar och klienterbjudanden. Det och lyssnar och tar till mig feedback från kollegor och chefer för att kunna bli den bästa versionen av mig själv, personligt och professionellt.

Hur ser du på din framtida karriär?

Jag vill bli ett Ess i rockärmen, att mitt namn ska vara det första man tänker på när man vill ha en snabb och effektiv lösning för klientens bästa upplevelse.

Vilket råd vill du ge personer som vill börja arbeta i textil- och modebranschen?

Det är utanför komfortzonen som du utvecklas, så om det känns nytt och olustigt så är det bara bra. Var beredd på att du kanske inte kommer in i branschen med en gång, jag själv hade ett säsongsjobb i en secondhand butik efter min examen 2022 medan mina klasskamrater fick olika designjobb. Jag var arbetssökande fram till 2023 då jag fick ett nytt säsongsjobb i en liten klädbutik då en rekryterare handplockade mig till Louis Vuitton. Med det försöker jag säga: få inte panik, ge inte upp men var också öppna för att vägen inte alltid är spikrak – och det är ok. Ta alla chanser du får med öppet sinne, om det du provade inte var något för dig – då har du i alla fall testat. Och framför allt – var inte rädd för att be om hjälp.

3 snabba frågor

Vad gör du om tio år? Jag är Louis Vuittons Ess i rockärmen och stortrivs med mina kollegor på mitt underbara jobb – som nu!
Vad gör dig motiverad? Tanken på att jag alltid kan bli bättre på det jag gör och lära mig nya saker utanför komfortzonen.
Vad är du bäst på? Jag är nog inte bäst på någonting, haha, men det har ju gått bra ändå. Jag är dock väldigt tacksam över att jag har lätt för att se de som har svårt för att komma med i gemenskapen, jag var själv mobbad under hela min skoltid. Då går jag fram och säger hej och äter min lunch med dem. Det är gratis att vara snäll men effekten kan vara ovärderlig.
 
Läs mer om utbildningen: Internationell designer inom textil, mode och funktion 400 YH-poäng