Alumn Anna Lindskog – inköpare på Gina Tricot

  • Namn: Anna Lindskog
  • Titel: Inköpare
  • Företag: Gina Tricot
  • Utbildning på NTA: Internationell inköpare inom textil, mode och funktion (hette då Inköpare inom textil, mode och konfektion) år 2016-2018.

 

Möt Anna Lindskog som har läst till inköpare på Nordiska Textilakademin (då Proteko) och arbetar idag som inköpare på Gina Tricot, som är ett utav Sveriges största modeföretag. Här berättar hon om sitt varierande arbete som innehåller möten med människor från andra kulturer, kreativitet och försäljningssiffror. Här ger hon också rådet till befintliga studerande – ta vara på LIA-perioden och lägg ner tid på att hitta en bra praktikplats!

Vad gör du på jobbet?

Jag jobbar som inköpare på Gina Tricot där jag ansvarar över min produktgrupp. Jag köper Gina Tricots partysortiment och min huvudsakliga uppgift är att få affären på min varugrupp att gå ihop sig. Därmed ansvarar jag främst för alla inköp, alla prisförhandlingar med leverantör, försäljningsuppföljning, sortimentsplanering men är även delaktig i produktutveckling tillsammans med min designer. Förenklat att få våra KPI:er (Key Performance Indicators) att gå ihop sig! En vanlig dag på jobbet startar med att analysera försäljning, sortimentsplanering med min designer, skratt med mitt team och en hel del kaffe ✌🏼

Vad är det mest lärorika med ditt jobb?

Att jobba med människor och att man lär sig nya saker hela tiden! Som inköpare reser man mycket och får träffa nya människor från olika kulturer vilket är väldigt utvecklande!

Vad tar du med dig från utbildningen på Nordiska Textilakademin?

Främst grunden jag fick inom textil vilket gjorde att man hängde med på ett annat sätt när man väl kom ut i branschen. Men också studiebesöken och resorna vi gjorde till bl.a Portugal och Paris där man fick uppleva hur allt fungerar i praktiken. 

Vad gör du för att kompetensutveckla dig själv?

Jag försöker att alltid vara lyhörd och ta in all information jag får till mig både på resor men också i mitt dagliga arbete. Att vara öppen och intresserad av att utvecklas! 

Hur ser du på din framtida karriär?

Jag trivs väldigt bra med att jobba inom mode och ser mig fortsätta med det framöver. Jag drivs framförallt av kombinationen av att vara kreativ inom produktutveckling och samtidigt se det speglas i försäljning.

Vilket råd vill du ge personer som vill börja arbeta i textil- och modebranschen?

Ta vara på LIA-perioden och lägg ner tid på att hitta en bra praktikplats, det kommer gynna dig framåt. Om du inte har det i din utbildning, sök en vid sidan om. Väldigt många hos oss har börjat som praktikanter! 

3 snabba frågor

Vad gör du om 10 år? Jobbar fortfarande inom produktutveckling/inköp och reser mycket.

Vad gör dig motiverad? Träffa nya människor, personlig utveckling och att jobba med det jag brinner för.

Vad är du bäst på? Jag skulle säga att jag är duktig på att bygga och bibehålla relationer vilket är en fördel i mitt jobb!

Läs mer om utbildningen: Internationell inköpare inom textil, mode och funktion 400 YH-poäng