Christian Lundell

Sommaren är här och snart stundar semester med tid till återhämtning och reflektion från vardagens sysslor. Innan dess vill jag skicka er en sommarhälsning från oss. Jag vill börja med att tacka alla företag som deltar i vår undervisning och driver vår utveckling framåt. Utan er inget Nordiska Textilakademin. Jag vill också lyfta fram det fina partnerskap som finns inom Textile Fashion Center i Borås, ett samarbete som gör våra utvecklingsprojekt möjliga, där bland annat kompetenssatsningen re:skills är ett fint bevis.

Uppdaterad varumärkesplattform

Under våren har vi uppdaterat vår varumärkesplattform, vilket kommer att genomsyra vår grafiska profil och vårt erbjudande till våra målgrupper: individ, samhälle/organisationer och företag. Vår vision är fastställd. Vi strävar efter att vara: ”Top of mind inom yrkesinriktad kompetensförsörjning för vår bransch.” Detsamma gäller vår affärsidé. Det vi gör på dagarna ska syfta till att säkerställa Sveriges textila kompetens. Vårt gemensamma varumärke är Nordiska Textilakademin och vårt kundlöfte ligger inbäddat i Stiftelsen Protekos namn: Professionell textil kompetens. Det är det som driver oss varje dag, att få jobba med personer som vill in i, eller är i, textil- och modebranschen. Individer som inser att världens förändras. Och det allt snabbare. Individer och såklart företagen som också insett att det livslånga lärandet är avgörande för utvecklingen. Odiskutabelt är vi mitt i omställningen till en mer hållbar textilbransch. Vi har idag utvecklat, samlat och kan erbjuda en bred textil kompetens oavsett om det är ditt personliga intresse eller för ditt företag.

Antagning pågår

Just nu jobbar vi också intensivt med antagningen till höstens YH-program. Vi har också öppnat upp ansökan till fyra spännande YH-kurser som berör cirkularitet och hållbarhet, alla med kursstart i oktober. In och kika på vår webbsida för att läsa mer om dessa kurser. Parallellt med detta har vi precis skickat in tre ansökningar till Myndigheten för yrkeshögskola om start eller omstart av tvååriga YH-program hösten 2023. En viktig milstolpe i vår är att vi har invigt vårt nya Textila testcenter här i Textile Fashion Center. Centret är Sveriges första och här kan vi validera textila kompetenser enligt branschens yrkeskvalifikationer. Vi är stolta över att vara en viktig del av att framtidssäkra den svenska textilbranschen och genom vårt samarbete med näringsliv, kommuner och myndigheter få möjlighet att utveckla kompetensförsörjning på många olika sätt.

Tveka inte att kontakta oss!

Vi vill önska dig en riktigt god och avkopplande sommar. 

Christian Lundell
VD Nordiska Textilakademin